www.mediawave.hu | www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu
Regionális film és televíziós archívum
Nézettség: 0
Látogatás: 187
FIATAL MAGYAR KÖLTŐK - Műhely-est 2018
Átlag: 0 (0 szavazat)
Magyarország
E-mail Kedvenc lista
5 4 3 2 1 0 1 2 3 4 5
komoly
vicces
unalmas
izgalmas
mély
felületes
érzelmes
erőszakos
0 szavazat
= átlag   = szavazatod

Győri Tavaszi Fesztivál - Műhely-est

 

 

Szeretettel hívjuk Önt, családját, barátait

 

2018. március 24-én, szombaton 17 órára

 

a Győri Művészeti, Fesztivál- és Művelődési Központba (Zichy-palota, Liszt F. u. 20.)

 

a Fiatal magyar költők estje

c. rendezvényre.

 

 

Az est vendégei:

Áfra János

Bende Tamás

Horváth Veronika

 

 

A három szerző Műhelyben megjelent verseit középiskolás diákok olvassák fel:

Tian Yubo (Révai), Lukács Ákos (Apor), Majsa Nikolett (Kazinczy)

 

 

 

Moderátor: Szarvas Melinda kritikus

 

 

Közreműködik:

ToSoDa Projekt: Kácser Tamás - gitár (Toma=TO) Szombathelyi Patrik - handpan, hangdrum (SO) és Dankowsky Áron - cajon (DA)

 

Bevezetőt mond: Villányi László, a Műhely folyóirat főszerkesztője

 

www.gyorimuhely.hu

 

 

 

Áfra János 1987-ben született Hajdúböszörményben, jelenleg Debrecenben él, költő, műkritikus. A KULTer.hu alapító főszerkesztője és az Alföld szépirodalmi rovatának szerkesztője. A József Attila Kör, a Szépírók Társasága és a Kertész László Hajdúsági Irodalmi Kör tagja. A Debreceni Egyetem magyar nyelv és irodalom alapszakján, valamint filozófia minorján, majd ugyanitt irodalom- és kultúratudomány mesterképzésen, aztán az Irodalomtudományok Doktori Iskola PhD-képzésén vett részt. Jelenleg óraadóként dolgozik a Magyar Irodalom- és Kultúrtudományi Intézetben. Első verseskötete Glaukóma (2012), a második Két akarat (2015), a harmadik Rítus (2017) címen jelent meg.

 

 

Bende Tamás 1990-ben született Győrött, Budapesten él. Jogász, költő, szerkesztő. A győri Péterfy Sándor Evangélikus Oktatási Központban érettségizett. A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen és a Université Paris-Sud ösztöndíjasaként tanult. Tagja a József Attila Körnek, a Fiatal Írók Szövetségének és a Hermaion Irodalmi Társaságnak. Az Ambroozia online folyóirat versrovatának szerkesztője. Verseivel szerepelt az R25 és a Hús és sakk antológiákban, egy e-könyve jelent meg eddig, egy csendélet kellékei címen 2011-ben. Horzsolás című verseskötete 2016-ban a magyar költészet napjára jelent meg a Parnasszus Könyvek Új vizeken sorozatában.


 

Horváth Veronika 1990-ben született Győrött. A győri Kazinczy Ferenc Gimnázium és Kollégiumban érettségizett. 2009-től 2012-ig a Nemes Nagy Ágnes Humán Szakközépiskola színész II. és drámajáték-vezetői képzését végezte el. 2013 óta a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karának gyógypedagógia szakára jár. Versei megjelentek többek közt az Ambroozia, Új Forrás, Parnasszus, Helikon, Irodalmi Jelen, Műhely, Pannon Tükör, Napút, Spanyolnátha, Műút Online folyóiratokban. Tagja a Fiatal Írók Szövetségének és a Köménymagnak. A Hermaion Irodalmi Társaság titkára. Kóborlátás címmel már jelentek meg versei a szerzőnek e-book formátumban (2011). Első nyomtatásban megjelent verseskötete a Minden átjárható (2017).

Rendező
Hartyándi Jenő
Ossza meg ismerőseivel:
Film adatok
Film adatok

Rendező: Hartyándi Jenő

99 min. 2018, szöveges, magyar nyelv

Gyártó: Mediawave

Operatőr: Hartyándi Jenő

Vágó: Hartyándi Jenő

Kérjük, írja meg véleményét
Név: Szöveg:
E-mail:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:Kategória
0.29558 sec