www.mediawave.hu | www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu
MEDIAWAVE webTV
 2019. október 
H K Sz Cs P Sz V
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
2019.
03.04.
08:00  –  23. MEDIAWAVE webTV program(165')

Az adást - az új filmes generáció nevében - egy erdélyi szerzőpáros poénos animációsfilmje vezeti fel - VISSZASZÁMLÁLÁS.

EZ AZ INTERNATIVÍTÁS című film a CSÁMISI! zenekar Rómer ház-beli koncertje kapcsán járja körül az "internativitás" problémáját, mint a zenekar karakteres stílus (ön)meghatározását. Sok zenével és riporttal.

30 éve (1978-ban) készült a "MISKA, A FODRÁSZ" című film Győr egyik kultikus figurájáról. Idézet a film ismertetőjéből: "...elterjedt róla, hogy olyan dolgok történnek az üzletében, ami abban az időben, sőt ma sem jellemző. Nietsche-t, Ginzberget, adott a fiatalok kezébe, a beat irodalom fő terjesztője volt... Nagy hatást gyakorolt a felnövő generációkra, nagyobbat mint az iskolai oktatás..."

Bizonyos értelemben a két "MISI" - 30 év távlatából is - összeér. A Misik összekötik a múltat a jövővel...

 

FELHÍVÁS!

Emlékkönyv készül Győr egyik meghatározó személyiségéről, Tatai Miskáról. Mindenki, aki ismerte, most lehetőséget kap arra, hogy elmondja, miben volt különleges Miska, hogyan ismerte meg, miért kezdett el hozzá járni, milyen kapcsolatban volt vele. Van valamilyen érdekes, vicces, vagy megindító története róla, vagy csak szeretne egy pár sor erejéig visszaemlékezni rá? Minden emléket, véleményt, gondolatot, kritikát, fényképet örömmel fogadunk. Minél többen emlékezünk rá, annál inkább biztosak lehetünk benne, hogy lelke még mindig közöttünk él. Kérem, lépjenek kapcsolatba velem a tatai_lilla@yahoo.fr email-címen, vagy januárban akár személyesen is. Közreműködésüket előre is köszönöm:

Tatai Lilla

 

Az adást egy 120 perces, 2004-ben készített zene film zárja a  magyar improvizatív és népzene jeles képviselőinek amszterdami koncertjével: Dél-Alföldi Szaxofon Együttes, Szabados György szóló, Balogh Kálmán & Gipsy Cimbalom Band, Szakcsi Lakatos Béla Hungarian Gipsy Jazz band-je, a Szászcsávási Banda & Ordasok Néptáncegyüttes, Kovács ferenc Magony együttese, Grencsó Kollektíva, Zerkula János és Szigony együttes, Dresch Quintet. Továbbá a filmben látható Kása Béla cigánymuzsikus fotósorozata.0 (0)
animáció FÓRIZS Attila - MIKLÓS Albert (Magyarország)
A film végére kiderül mi minden zajlik a háttérben, mire egy grillcsirke elkészül...


5 (12)
dokumentumfilm / zenefilm Szalai Zsolt "Zsömi" (Magyarország)
A magyar alternatív zenei szintér egyik folyamatosan jelen lévő, mégis szüntelenül változó együttese az 1997 óta létező csámisi! zenekar. Megannyi tagcsere, hosszabb-rövidebb szünet után most újra teljes erőbedobással, és - az elmondottak alapján - tartós felállással tért vissza az indie/jazz/rock hullámain utazó csapat, mely az internativitás jelzővel illeti önmagát. S hogy mi...


4.7 (3)
dokumentumfilm HADARICS Gábor & HARTYÁNDI Jenő (Magyarország)
A 70-es évek végétől Miska (Tatai Mihály) Győr kultikus figurájának számított. Hamm Fülöp - maszek fodrász - segédjeként dolgozott egy kis belváros széli, lepukkant üzletben. Egy idő után a koros Fülöp bácsi már csak időnként betévedő nyugdíjas barátait nyirogatta. Ellenben Miskára átlag 20-40 fiatal várt türelmesen. Na nem azért, mert olyan jó borbély volt, hanem mert elterjed...


0 (0)
dokumentumfilm Hartyándi Jenő (Hollandia / Magyarország)
E zenei dokumentáció a MEDIAWAVE - talán legnagyobb - európai bemutatkozásán történteket foglalja össze sok muzsikával és hangulatriportokkal. A bemutatkozás helyszíne, európa egyik legnagyobb, de a kreatív jazz körökben mindenképpen legjelentősebb klub,a az amszterdami BIMHUIS volt. A film elkészülte után nemsokkal a klub új - tengerparti - épületbe költözött. Ilyetén talán ez...
2019.
03.04.
16:00  –  24. MEDIAWAVE webTV program(141')

Az adást egy dél-erdélyi táborban készült nyúlfarknyi film nyítja - ÉVFORDULÓ.

A következő film - a "CSALLÓSESSION" - Ferenczi György dunaszerdahelyi akusztikus blues worlshopját mutatja be, amelyben részt vettek helyi muzsikusok, a győri Colombre Band és a Rackajam legénysége. Mindez sok zenével és riportokkal. A zenei műhely a dunaszerdahelyi "Are You Free" Fesztivál és a MEDIAWAVE együttműködésében jött létre.

Régi győri filmekből "A HÁROM NŐVÉR" című kisjátékfilmet ajánljuk megtekintésre, amely 1993-95 között készült a győri Xántus János Múzeum padlásán, valamint Novákpusztán, amely akkorriban a MEDIAWAVE Fesztiválok vidéki helyszíne volt és a MEDIAWAVE nyári táborok is ott zajlottak. E film alapja is egy 1993-as MEDIAWAVE nyári táboros hangulat. Akkor, ott a Franciaországból (Jel Színház) hazatért Hudi Lászlót kérték fel fiatal alternatív színházban elmélyülni szándékozó fiatalok - Bajna Zsóka vezetésével -, hogy számukra nyári műhelyt vezessen. A táborban a fő téma A három nővér különböző feldolgozásai lettek. A film e műhely továbbélése, amely a következő két évben készült el, miközben - Hudi László vezetésével - a Mozgó Ház ALternatív Színházi Társulat előszőr országos, majd nemzetközi hírnévre tett szert.

A 2006-os MEDIAWAVE táborban készült Gaszó Zsuzsanna "NYÁRI EGYENLET" című kísérleti filmje, amely a táborban járt orosz-örmény együttes, a Deti Picasso hangulatait járja körül.

Az adást a 2008 évi Visegrádi Blues Műhely - az európai hírű Leszek Chiconski vezette - zárókoncertje zárja.

 

 0 (0)
dokumentumfilm / kisjátékfilm NAGY Ildikó & TÓTH Máté (Magyarország / Románia)
Először egy esküvői fotót látunk, majd 20 évvel később élőben a házaspárt.


5 (1)
dokumentumfilm / zenefilm Szalai Zsolt "Zsömi" (Magyarország)
A Passport Control 11. állomása a dunaszerdahelyi Városi Művelődési Központ volt. December 6. és 7. között Ferenczi György vezetésével tovább folytatódott, egyben tovább is fejlődött az a Folk Blues Workshop, amely a 2008-as MEDIAWAVE fesztiválon kezdődött, majd Ravazdon és Pécsen is jelentős elemekkel, ötletekkel bővült. Szlovákiában a Pántlika Zenekar, Ján Čincura és két elbű...


0 (0)
kisjátékfilm HARTYÁNDI Jenő & HUDI László (Magyarország)
Az három nővér időtlen közegben él vagy talán már nem is. Már csak az emlékeik léteznek, régi emlékeik töredékei, arcuk tükörképe és indulási kényszerük. A mi nővéreinknek már csak valami ködös emlékük van arról, hogy valaha, valami Moszkva nevű városba akartak költözni, vagy valaha katonák jártak hozzájuk és szerelmek szövődtek, amik csírájukban el is haltak, de még arra is al...


0 (0)
kísérletifilm GAZSÓ Zsuzsanna (HUN) (Magyarország / Oroszország / Románia)
Abszurd hóttkomoly (montázs)játék nyáron, odakünn a Bakonyban. Partizánalkotósdi dinamikája, gyönyöre. Egyébként pedig ki mondta, hogy tilos a montázs?! Riport a rendezővel ide kattintva érhető el!


0 (0)
dokumentumfilm / zenefilm Hartyándi Jenő (Lengyelország / Magyarország / Szlovákia)
vezető: Leszek Cichonski - gitár, ének (POL) tagok: Rácz Krisztián - gitár, Peter Gurzky - gitár (SLK), Árky Dávid - basszusgitár, Kovács Gábor - dob, Csütörtöki István - ének vendég: Drapán László - szaxofon, szintetizátor, Zombori Gábor - gitár MEDIAWAVE Nemzetközi Nyári Művészeti Tábor Passport Control 7. Nemzetközi Ifjúsági Projekt Ravazd, 2008. július 20-22.


Kategória
0.33751 sec