www.mediawave.hu | www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu
MEDIAWAVE webTV
 2024. április 
H K Sz Cs P Sz V
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930
2009.
06.08.
00:00  –  47. MEDIAWAVE webTV program(87')

Adásunkat Csáki László Brungel Kapitány kalandjai című kísérleti filmjével indítjuk: "Amit hall, az korántsem a kutyák, a matrózok morognak"

 

Az adás hátralévő részében a nyári hangulatokat idézünk, persze korántsem limonádé filmekkel. Az összeállítást Székely Adély két filmjével indítjuk: Elöször Táborintrót láthatunk 2004-ből ezt vándorlás szépségeit felvillantó Utilapu követi, végül Pogonyi Csongor kísérleti filmjével zárjuk a nyári alkotások sorát - Lélegzet

 

Az adást a szabadkai Paniks fellépésével zárjuk - A szabadkai PANIKS - koncert a "Bakonyalji vigasságok'2003"-on

 

Jó szórakozást kívánunk!

 

Szerkesztette: Pongrácz Balázs

 

 0 (0)
kísérletifilm CSÁKI László & BÁNÓCZKY Tibor (Magyarország)


0 (0)
kísérletifilm SZÉKELY Adél (Magyarország / Románia)
Táborhangulatok...


0 (0)
UTILAPU 2005
kisjátékfilm VAD Teréz (SZÉKELY Adél) (Magyarország / Románia)
Kisjátékfilm a vándorlás bonyodalmairól...


0 (0)
kísérletifilm POGONYI Csongor (Magyarország)


5 (1)
zenefilm Hartyándi Jenő & Székely Adél Csilla (Magyarország / Szerbia)
Pásztor Csaba - hegedű ,Tijana Stankovic - hegedű, ének, Vladimir Todorovic - gitár, Nenad Knezevic - tangóharmonika, Verebes Róbert - bőgő, Takács Tibor "Faki" - nagydob A szabadkai Paniks együttes szerb és magyar fiatal muzsikusokból alakult Takács Tibor "Faki" veterán muzsikus - aki Lajkó Félix formációiban edződött - pátyolgatásával. Aki Fakit ismeri, az jól tudja, hogy ő e...
2009.
06.08.
06:00  –  21. MEDIAWAVE webTV program(235')

Az adás egy része reflexió a Győri Filmalap nyitóestjére, azaz az ott bemutatott archív győri filmek egy részét  - Gyimesi film-üzenet; Rejtőzködések; Iren, gyere!; Cziráki Lajos szótára - teljes terjedelmében a Tisztelt Nézők elé tárjuk.

Továbbá e többségében hosszú filmek közé beszúrtunk három rövidfilmet a MEDIAWAVE Nyári Alkotó Táborok terméséből.

Bónusként az adást Takáts Eszter és a GumiZsuzsi zenekarról készült koncertfilm és a Hajdu Táncegyüttes "Hídivásár" című táncdarabja zárja.

 

 0 (0)
kisjátékfilm BALOGH János & CSOBOD Judit & CSÓKA Miklós & DANCS István (Magyarország)
Egy régi S8-as szalagot vetít magának egy lány. Vízparti idill kislánykorából:piknik, homokvárépítés, labdázás anyukával. Majd befűz a vetítőgépbe egy másik szalagot, amiből megismerjük apukát is, és szerepét a nyári idillben.


0 (0)
dokumentumfilm HARTYÁNDI Jenő (Magyarország / Románia)
Közvetlenül a romániai forradalom után kezdtem társaimmal Gyimesbe járni, népzenét gyűjteni, nyaralni vagy egyszerű baráti látogatásra. Megfogott e - a mai napig is elzártan, a magas Kárpátok patakvölgyeiben élő - nép, a gyimesi csángók életmódja, örömei, bánatai, vágyai, hitvilága, meseszerű előadásmódja, archaikus formában őrzött kultúrája. E film nem akar átfogó képet adni, ...


0 (0)
kísérletifilm / táncfilm Villányi László (Magyarország)
Az ember szüntelenül rejtőzködik a világ és önmaga elől, miközben szeretne önmaga lenni a világban. Díszlet: Kircsis László, Maráczy Manuéla, Tolnay Imre, Szalkai Károly, Zsédely Teréz Koreográfus: Bombicz Barbara Producer: Hartyándi Jenő Fény: Hani János, Hécz Péter


5 (2)
kisjátékfilm Dragan Cukanivic (SRB) (Csehország / Magyarország / Szerbia / Szlovákia)
Betyár legendák mindig is voltak, mindig is vannak, mindig is lesznek. Csak a lovakat meg az ökröket változtatta meg az idő, az örök érvényű mesét nem. PASSPORT CONTROL 7. Nemzetközi Nyári Művészeti Tábor Ravazd, 2008. július 18 - 26. film - fotó - zene - építészet A „PASSPORT CONTROL” projekt célja, Európa és Ázsia különböző régióiban élő fiatal (30 év alatti) alko...


4.5 (2)
dokumentumfilm / zenefilm Hartyándi Jenő & Szalai Zsolt "Zsömi" (Magyarország)
Takáts Eszter pécsi énekesnő vall a városról, amelyben él és zenél, bemutatja új lemezét és közben elrugaszkodik a kép tőle, és betör a Bázira, koncertre, közösségi élményre. A Moveast helyi királynője bohém, szívet melengető és nem mellesleg remek énekesnő.


0 (0)
dokumentumfilm / kísérletifilm LENGYEL Sándor & HARTYÁNDI Jenő & PERGER Gyula & PUSZTAI Zoltán (Magyarország)
a "Győri Filmesek Archívuma" full HD-ben digitalizálva felújított kópiája "a rendszerváltás dokumentumai" sorozat Európaiság, kortárs, irodalom, hamburger happening az utcán. Protest az első győri McDonalds ellen.


4 (1)
játékfilm Tóth Eszter Emese (HUN) (Magyarország / Szerbia)
Egy kisfiú köznapi kalandjai...


0 (0)
dokumentumfilm VILLÁNYI László (Magyarország)
a "Győri Filmesek Archívuma" full HD-ben digitalizálva felújított kópiája "a rendszerváltás dokumentumai" sorozat (a Nemzeti Kulturális Alap Filmművészeti Kollégiuma támogatásával) Az azóta már elhunyt Cziráki Lajos Győr egyik legkarakteresebb festője volt. A portréfilm neki állít emléket, beszélgetések és képei felhasználásával.


5 (3)
dokumentumfilm / táncfilm Lovas Bálint & Boka Gábor (Magyarország)
A 2008. augusztusi, hortobágyi ősbemutató után, 2008. október 18-án, a Debreceni Csokonai Színházban mutatta be nagy sikerrel a Debreceni Hajdú Táncegyüttes „Hídivásár” című új előadását. A produkcióban a táncegyüttes több csoportja vesz részt (48 táncos), valamint a Szeredás Népzenei Együttes. A darab a hortobágyi hídivásár történetéből, a vásár alakulásából mutat ...
2009.
06.08.
09:00  –  35. MEDIAWAVE webTV program(67')

Üdvözöljük kedves nézöinket!

 

35. heti WEB tv műsorunkat Lugosi Lugó László dokumentumfilmjével indítjuk, melyben egy elmúlásra ítélt uránbánya hangulatképei villanak fel Az alkotásért köszönet a Duna Televizió Duna Műhelyének!- Urán.

 

 

 

Adásunkban Szőke András és Zelei Gábor MEDIAWAVE fesztiválos fellépése is felelevenedik Zomborácz Virág rendezésében - Szőke András és a MEDIAWAVE 1-2.

 

Knakker Zsófia filmetűdje, mely Kőrösi Zoltán novellája alapján készült, sok sejtelmes és ismerős hang vallomásából áll össze: "Állni és nézni és érezni ahogy körbefordul körülöttem a délután."- Hosszú nap.

Ezen a héten két kocertfilmet is ajánlunk az első Íva Bittová fellépését rögzíti a 10 évvel ezelőtti MEDIAWAVE-en - Íva Bittová & Vladimir Václavek duó, a második pedig gnawa zenét a tavalyi művészeti táborból - WLAD MLOUK LAHWA - gnawa zene Marokkóból - MEDIAWAVE Nyári Művészeti Tábor, Ravazd, 2008.

 

Jó szórakozást kívánunk!

 

Szerkesztette: Pongrácz Balázs5 (1)
URÁN 1996
dokumentumfilm LUGOSI Lugó László (Magyarország)
Lugo kamerája előtt a bezárásra ítélt uránbánya megmaradt rekvizítumai, a még dolgozó emberek arca villan fel, Szemző Tibor zenéjével, lírai etűdként emlékezve és emlékeztetve az elmúlásra.


0 (0)
dokumentumfilm Zomborácz Virág (Magyarország)
A Mediawave-en Szőke András és Zelei Gábor stand up comedy-jét tekinthették meg az érdeklődők. Utána levetítették a rendező Bakkermann című új filmjét. Szőke a két műsor közötti szünetben elmondta, hogy közel húsz éve résztvevője a rendezvénynek, és Badár Sándorral egyébként is sokat járnak Győrbe. MEDIAWAVE 2008 Nemzetközi Film és Zenei Fesztivál Győr, 2008. április 26 - május 3.


0 (0)
dokumentumfilm Zomborácz Virág (Magyarország)
A Mediawave-en Szőke András és Zelei Gábor stand up comedy-jét tekinthették meg az érdeklődők. Utána levetítették a rendező Bakkermann című új filmjét. Szőke a két műsor közötti szünetben elmondta, hogy közel húsz éve résztvevője a rendezvénynek, és Badár Sándorral egyébként is sokat járnak Győrbe. MEDIAWAVE 2008 Nemzetközi Film és Zenei Fesztivál Győr, 2008. április 26 - május 3.


3.6 (5)
kísérletifilm KNAKKER Zsófia (Magyarország)
Filmetüd Kőrösi Zoltán novellájára...


0 (0)
dokumentumfilm / zenefilm Szeift Ákos (Magyarország)
A marokkói gnawa törzs tagjai zenéjükben szintetizálják az afrikai, arab és berber népzene elemeit. A gnawák zenéje nem pusztán a szórakoztatást szólgálja, hanem gyógyitásra is használják, rituális, transzba hajló szertartásaik (Lila) során. A zene alapszövete nagyon ritmikus. Az énekelt dalok az iszlám szent szövegeiből és az afrikai népköltészetből táplálkoznak. A rituális sz...


5 (1)
dokumentumfilm / zenefilm Magyar nemzeti Attila (Csehország / Magyarország)
ÍVA BITTOVÁ & VLADIMÍR VÁCLAVEK (CZE) Művészetek Szentélye (volt zsinagóga), Győr, 1999. április 30.
2009.
06.08.
12:00  –  45. MEDIAWAVE webTV program(92')

45. MEDIAWAVE webTV programunkkal a 2009-es MEDIAWAVE hangulatát próbáljuk a képernyőkre csempészni.

Mit tehet egy szappanopera rajongó nyugdíjasokból álló banda, ha bedöglik a tévé, és elhallgat Esmeralda? Erre kapunk sajátos választ Daniss-Bodó Eszter közönségszavazáson nyertes, Passport Controll műhelymunkában készített kisjátékfilmjéből. - Folyt köv.

Varju Előd kisjátékfilmje egy több lépcsőben kialakuló ismeretség története egy uborkát majszoló, valamint egy rubikkockát forgató férfi között, szavak nélkül egy park árnyas fái alatt. Főbb szerepekben Hajnal Zoltánt és Varju Nándit láthatjuk rövid időre pedig feltűnik Csütörtöki Ádám és Kósa Roland is - Ez a kezdet - This is the beginning.

Mit tehet az ember, ha álmos? Báránykákat számol, hangozhatna a válasz, de egyszer biza a bárányok is elfáradnak... - Miért nem alszol? - Why Don't You Sleep? - rendező: Yulyia Koscheeva, szereplő: Schmidt Péter.

Bodros Anikó zenefilmje, Pavel Karnowski kiállításáról, a jazz és a képzőművészet találkozását örökítette meg a 2009-es MEDIAWAVE-en - Jazz és Fotó - PAWEL KARNOWSKI: ISO 800.

 

Adásunk két, a 2009-es fesztiválon készült, koncerfilmmel zárul: RENE TROSSMAN & RENÉ LACKO DUÓ - MEDIAWAVE 2009 KONCERTEK, illetve JIMI HENDRIX MEMORIAL BAND (HUN) - MEDIAWAVE 2009 KONCERTEK.

 

Jó szórakozást kívánunk!

Szerkesztette: Pongrácz Balázs4 (1)
kisjátékfilm Daniss-Bodó Eszter (Magyarország)


4 (5)
kisjátékfilm Varju Előd (Grúzia / Magyarország)


0 (0)
animáció / kisjátékfilm Yulyia Koscheeva (RUS) (Magyarország / Oroszország)


0 (0)
zenefilm (Magyarország)
A lengyel fotográfus, Pawel Karnowski kiállítása a MEDIAWAVE zenei aspektusának egyik legfontosabb elemére, a jazzre reflektál. Óriás fotóit többek között krakkói, stockholmi és budapesti klubokban készítette olyan művészekről, főleg szaxofonosokról, mint például Peter Brötzman, Tomasz Sztanko, Gebhard Ulmann, Tóth Viktor vagy Dresch Mihály. A művek komponálásakor Pawel Karnows...


5 (3)
dokumentumfilm / zenefilm Silló Sándor (Csehország / Magyarország / Szlovákia / USA)
Rene Trossman - gitár, ének (USA/CZE), Rene Lacko - gitár, ének (SLK) A két muzsikus tavaly, nyári művészeti tábor zenei workshopjában, mint két tanár találkozott egymással. Barátság szövődött köztük és az elmúlt időszakban már többször léptek fel duo produkciójukkal. Nagy öröm és büszkeség számunkra, hogy a THANKS JIMI Fesztiválon Győrött is bemutatkozhattak ezzel a különleges, archaikus blues produkcióval...


5 (3)
dokumentumfilm / zenefilm Silló Sándor (Magyarország)
Szagán György - gitár, ének, Berta Zsolt - basszusgitár, Váti András - dob A Jimi Hendrix Memorial ötlete a 90-es években merült fel. Az első időkben Szagán György gitáros folyamatosan cserélődő tagsággal működtette a zenekart. Az ezredforduló környékén stabilizálódott a tagság Berta Zsolt basszusgitáros és Petrik Miklós dobos jóvoltából. A zenekar Jimi Hendrix szinte összes dalát játsza...
2009.
06.08.
15:00  –  41. MEDIAWAVE webTV program(111')

41. MEDIAWAVE webTV adásunkban első ízben a MEDIAWAVE hétfői eseményeit ajánlottuk - MEDIAWAVE 2009 NAPI PROGRAMAJÁNLÓ - április 27.

Radu Igazság egyszerű, de egyben ötletes fotóanimációja a 2008-as MEDIAWAVE alatt zajló Passport Controll workshoppok résztvevőit mutatja be - Vízum.

 

5000 km! Szerinted sok? Semmi... Novoszibirszkból vonattal Győrbe. - Utiblog.

 

Ezt követően Gazsó Zsuzsanna rendezésében egy bakonyi montázsjátékot mutatunk be - Nyári egyenlet

 

Maradva a nyárnál adásunkban ravazdi táborhangulatok elevenednek meg - Workshop op. 15, ha pedig úgyis a Bakonyalján járunk, akkor az ottani emberekről se feledkezzünk meg, akik szívesen és őszintén beszélnek  Ondrej Podolák dokumentumfilmjében az életről, a kínlódásokról, a csodákról, az örömökről, arról, hogy tulajdonképpen  egy "kis Woodstock" Ravazd- Ravazdiak.

 

 

A falusi idillnél maradva egy időre transylván, pontosabban székely tájak felé vesszük az irányt Hartyándi Jenő “gányolás”-os technikával készült  filmjének segítségével - Erdély túl messze van.

 

A vidéki romantika megidézését Csáki László intim hangulatú kísérleti filmjének vetítésével folytatjuk - Piknik.

 

Adásunkat ujgur zenével zárjuk - MEDIAWAVE 2005 KONCERTEK - KAHRIMAN ujgur flamenco együttes (UYGUR/CHINA).

 

Jó szórakozást kívánunk!

 

Szerkesztette: Pongrácz Balázs0 (0)
dokumentumfilm (Magyarország)


0 (0)
animáció / kísérletifilm Radu IGAZSÁG (ROM) (Magyarország / Románia)
Radu Igazság, aki a bukaresti Szépművészeti Egyetem professzora MEDIAWAVE vízumot készített minden Passport Control Workshop résztvevő részére, amit nemcsak útleveleink mellett őrizhetünk, hanem kis fotóanimációt is készített belőle... PASSPORT CONTROL 5. Nemzetközi Film és Fotó Műhely Győr, 2008. április 25 - május 3. A „PASSPORT CONTROL” projekt célja, Európa és Á...


0 (0)
dokumentumfilm Kirill STAFICHUK (Magyarország / Oroszország)
5000 km! Szerinted sok? Semmi... Novoszibirszkból vonattal Győrbe.


0 (0)
kísérletifilm GAZSÓ Zsuzsanna (HUN) (Magyarország / Oroszország / Románia)
Abszurd hóttkomoly (montázs)játék nyáron, odakünn a Bakonyban. Partizánalkotósdi dinamikája, gyönyöre. Egyébként pedig ki mondta, hogy tilos a montázs?! Riport a rendezővel ide kattintva érhető el!


0 (0)
animáció / dokumentumfilm / kísérletifilm Radu IGAZSÁG – Nina MIHAILA – TÓFALVI Tímea (Magyarország / Románia)
A ravazdi kirándulás hangulata, eseményei és személyei összefoglalva pár fotókörsvenk által.


5 (2)
dokumentumfilm Ondrej Podolák (Csehország / Magyarország / Szerbia / Szlovákia)
Ravazdiak különböző generációi beszélnek örömeikről, gondjaikról, az összetartásról, széthúzásról, a falusi élet mindennapjairól... PASSPORT CONTROL 7. Nemzetközi Nyári Művészeti Tábor Ravazd, 2008. július 18 - 26. film - fotó - zene - építészet A „PASSPORT CONTROL” projekt célja, Európa és Ázsia különböző régióiban élő fiatal (30 év alatti) alkotók nemzetközi közeg...


0 (0)
kisjátékfilm VERESS István (Magyarország)
Éjszakai randevú egy elhagyatott, erdélyi viskóban. A fiatal, pesti srácot kábulatba ejti a táj és a helybeli lány elragadó vonzereje. Ám bármennyire is otthon érzi magát e barátságos közegben, végül rádöbben milyen keveset is tud bizonyos erdélyi őslakosokról. Legfőképpen étkezési szokásaikról.


0 (0)
PIKNIK 1998
kísérletifilm CSÁKI László (Magyarország)
Kifestett szemek, ajkak, intim szobabelső, öreg biciglik, vasárnap délután, vidéki idill, piknik.


0 (0)
dokumentumfilm / zenefilm Silló Sándor (Kína)
Kahriman – gitár / ének, Dilnur – ének, Mufuful – gitár, Aikebaierjiang Abulizi – gitár, Paizula Fulate – basszus, Azimaiti Aikenmu – ujgur népi hangszerek, dob, Tuerxun Aheniyazi – ujgur népi hangszerek, dob A spanyolok az iszlám alapú kultúra legnyugatibb, az ujgurok a legkeletibb végét jelentik. Mindkettőben megvannak a speciális fla...
2009.
06.08.
18:00  –  46. MEDIAWAVE webTV program(58')

Kedves nézőink,

46. MEDIAWAVE webTV adásunk egy talált kincsre épül, melynek darabjait nyolc-tíz éve láttam utoljára... KÍSÉRLETI MEDIAWAVE TV. Rendezte Sillo Sándor.

 

 

Tartsanak velünk ma is.

Szerkesztette: Székely Szép A.0 (0)
dokumentumfilm SILLÓ Sándor (Magyarország)
A 2001 évi MEDIAWAVE Fesztivált megelőző, a korábbi évek filmjeiből, komcertjeiből, hangulataiból idéző adás. Készült: 2001. április Alexej Kharitidi (RUS): GARAGIN animációs film DURST GYÖRGY-gyel (közben Széchenyi téren tűzfulyó gólyalábasok) DÉL-ALFÖLDI SZAXOFON EGYÜTTES (HUN) HARTYÁNDI JENŐ riport - Ifjúsági Ház-i hangulatképek és gépház, információ (1994) Milan RADOVIC (SC...
2009.
06.08.
21:00  –  47. MEDIAWAVE webTV program(87')

Adásunkat Csáki László Brungel Kapitány kalandjai című kísérleti filmjével indítjuk: "Amit hall, az korántsem a kutyák, a matrózok morognak"

 

Az adás hátralévő részében a nyári hangulatokat idézünk, persze korántsem limonádé filmekkel. Az összeállítást Székely Adély két filmjével indítjuk: Elöször Táborintrót láthatunk 2004-ből ezt vándorlás szépségeit felvillantó Utilapu követi, végül Pogonyi Csongor kísérleti filmjével zárjuk a nyári alkotások sorát - Lélegzet

 

Az adást a szabadkai Paniks fellépésével zárjuk - A szabadkai PANIKS - koncert a "Bakonyalji vigasságok'2003"-on

 

Jó szórakozást kívánunk!

 

Szerkesztette: Pongrácz Balázs

 

 0 (0)
kísérletifilm CSÁKI László & BÁNÓCZKY Tibor (Magyarország)


0 (0)
kísérletifilm SZÉKELY Adél (Magyarország / Románia)
Táborhangulatok...


0 (0)
UTILAPU 2005
kisjátékfilm VAD Teréz (SZÉKELY Adél) (Magyarország / Románia)
Kisjátékfilm a vándorlás bonyodalmairól...


0 (0)
kísérletifilm POGONYI Csongor (Magyarország)


5 (1)
zenefilm Hartyándi Jenő & Székely Adél Csilla (Magyarország / Szerbia)
Pásztor Csaba - hegedű ,Tijana Stankovic - hegedű, ének, Vladimir Todorovic - gitár, Nenad Knezevic - tangóharmonika, Verebes Róbert - bőgő, Takács Tibor "Faki" - nagydob A szabadkai Paniks együttes szerb és magyar fiatal muzsikusokból alakult Takács Tibor "Faki" veterán muzsikus - aki Lajkó Félix formációiban edződött - pátyolgatásával. Aki Fakit ismeri, az jól tudja, hogy ő e...


Kategória
0.59366 sec