www.mediawave.hu | www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu
Nézettség: 0
Látogatás: 25
SILENCIJUM
Átlag: 0 (0 szavazat)
SILENCIUM / SZILENCIUM
Horvátország
E-mail Kedvenc lista
5 4 3 2 1 0 1 2 3 4 5
komoly
vicces
unalmas
izgalmas
mély
felületes
érzelmes
erőszakos
0 szavazat
= átlag   = szavazatod
A film témája a szabadság. A szabadság, amit nem lehet eltiporni – legalábbis nem annyira, ahogy azt a mindenkori hatalom szeretné. Az alkotás Miroslav Krleľa „Petrica Kerembuch balladája” című műve alapján készült, és különös aktualitással bír a szociális dezintegráció mai korszakában – és különösen az átalakuló egykori „szocialista” országokban. A történet két különböző korban játszódik: a mai korban és a feudális időkben. A feudalizmus idején az elnyomás fő eszköze a nyers erőszak volt, míg a mai világban ugyanezt a média közvetítette tömeghipnózis sokkalta kifinomultabb eszközével valósítják meg. A két kor közötti párhuzamok jól mutatják, hogy a tömegeket mindig is elnyomták a mindenkori zsarnokok és a hatalom.
Rendező
Davor MEĐUREČAN & Marko ME©TROVIĆ


Davor MEDUREČAN 1975-ben Zágrábban született Medurečan 1995-ben kezdett el animációval foglalkozni. Azóta számos animációs és kísérleti filmet, zenei videót és reklámfilmet készített, melyekkel nem egy rangos elismerést is begyűjtött.

Filmográfia: "Main course" (1997), "Flamingo bar" (1997), "Level 9" (2002.), "A minute before the wakening" (2002), "Kyrie eleison"(2004), "Ciganjska"(2004) 

Marko ME©TROVIĆ 1972-ben született Stuttgartban. 1994-ben a Képzőművészeti Akadémia festészet szakán szerzett diplomát, s művei több mint húsz csoportos és négy egyéni kiállításon szerepeltek. Meątrović ezenkívül a Cinkuąi nevű etnocsapat egyik tagja.
2000-ben kezdett el animációs filmeket készíteni, s azóta számos reklám- és zenei klip került ki kezei közül, valamint közreműködött több animációs filmprojektben is. 

Filmográfia: “Ciganjska” (2004).


Elérhetőség
Adrijana VIDAČEK
Zagreb Film
E-mail:
Ossza meg ismerőseivel:
Film adatok
Film adatok

Rendező: Davor MEĐUREČAN, Marko ME©TROVIĆ

10 min. 2006 BetacamSP, fekete-fehér, szöveges, horvát nyelv, angol felírattal

Forgalmazó: Zagreb Film
E-mail:

E-mail:

Forgatókönyv: Davor MEĐUREČAN, Marko ME©TROVIĆ

Operatőr: Davor MEĐUREČAN, Marko ME©TROVIĆ

Zeneszerző: Boris Vagner, Cinkuąi

http://www.zagrebfilm.hr

Kérjük, írja meg véleményét
Név: Szöveg:
E-mail:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:0.17909 sec