www.mediawave.hu | www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu
Regionális film és televíziós archívum
Nézettség: 76
Látogatás: 16253
KINDER UND LIEBE
Átlag: 5 (1 szavazat)
"LOVE AND LOVE"
Magyarország / Románia
E-mail Kedvenc lista Jobb minőségben
5 4 3 2 1 0 1 2 3 4 5
komoly
vicces
unalmas
izgalmas
mély
felületes
érzelmes
erőszakos
1 szavazat
= átlag   = szavazatod

 

 

Mi van akkor, ha a plüs álatok egymásnakesenek és vad orgiába kezdenek?

Rendező
Igor and Ivan BUHAROV & PAMACH

A Buharovok néven ismert magyar 40 Labor (Igor és Ivan Buharov, Nyolczas István, Vasile Croat) úgy próbálja megkerülni a fiatalabb filmes generációnak az elmondható történetek hiányával vívott küzdelmét, hogy tagjaik lemondanak a hagyományos narrációról és így felszabadulva teremtenek egyedülálló képi és hangi világot. A másik ember iránti féltés diadala címû második nagyjátékfilmjük nem nélkülöz ugyan bizonyos szürreális cselekményelemeket, sõt kifejezetten tobzódik bennük, de ezek az események, akárhogy csûrjük-csavarjuk õket, nem állnak össze egységes történetté. A másik emberben... a cselekmény a sci-fi és a mese, a kaland- és a szociofilm össze-visza keveredõ paneljai mentén halad elõre, pontosabban ugrál ide-oda, de ezek a mûfaji panelek egyszersmind fogódzót is nyújtanak a legvadabbnak látszó helyzetek megértésében. A szabad asszociációs technika ugyanakkor nem biztosíték arra, hogy az alkotók ne essenek önismétlésekbe. Bármilyen meglepõ fordulatokat találjanak ki ugyanis a 40 Labor tagjai, A másik ember... katasztrofista szemléletmódja és narrációs sémája jelentõs mértékben az elsõ játékfilm, A program hangvételét idézi.

Az elmozdulás A programhoz képest nem annyira a töredékes narrációban, mint a stilisztikai vonásokat illetõen következett be. A 40 Labor a hosszú, egy beállításos, tömbszerû jelenetépítést a több vágásra és kameramozgásra támaszkodó lazább filmnyelvre és ezzel párhuzamosan a kopott-szürke árnyalatú, kis színtartományú képeket a super 8-as nyersanyag lehetõségeihez mérten gazdag koloritú felvételekre cserélte. (Személyes kedvencem az az aranysárga színben csillogó képsor, amelyen az egyik ügynök kezében egy csecsemõvel, a fák sötét ágai között gyorsított sebességgel rohan végig.) A másik ember... a stílusbeli elmozdulás következtében könnyedebb, humorosabb, érzékibb, mint a nyomasztóan sötét A program volt. A 40 Labor tagjainak rendezõi erényei azonban ugyanazok maradtak: a megjelenítõerõ, amelynek révén a vidéki élet pontos ábrázolásából szárba szökkenhet az abszurd, és a kompozíciós érzék, amely segítségével a szürreális szépségû képek és az erõteljes hangzóanyag egészen új minõséget nyernek el a vetítéskor. Az egy-két bosszantó operatõri hiba, az önismétlések és az elvarratlan befejezés miatt A másik ember... – kvalitásai elismerése mellett –, mégis némi hiányérzetet hagy maga után.  /Stöhr Lóránt/
 Elérhetőség
MEDIAWAVE Alapítvány
E-mail:
Ossza meg ismerőseivel:
Hasonló filmek minősítés alapján


0 (0)
animáció KORAI Zsolt & TÓTH Balázs (Magyarország)
"Idővel hasonló lett a majom apához. Ahogy növekedett, és robbanásszerűen tágult a hús. Mint egy kis dinamit-majmocska. Tévéztettük is. Megnézte, hogyan cseperedik fel a kis orángutánbébi, Gordon. Ő volt a példaképe meg apa." A különös családtörténet Nemes Z. Márió fiatal költő prózaversének adaptációja.


0 (0)
dokumentumfilm SZIRMAI Márton (Magyarország)
Egy apró magyar falu értetlenül szemléli süllyedését. Az okok rejtélyesek, feltárásukhoz nem jön segítség. József azonban örök optimista. Alkot, postáz, reménykedik.


5 (1)
kísérletifilm ZOMBORÁCZ Virág (Magyarország)
"Virág egy korai zsengéje e film. Talán akkor jött először a MEDIAWAVE táborba. Ma "A macska szerepe a francia irodalomban" című kisjátékfilmje versenyfilm az épp most zajló 39. Magyar Filmszemlén!" Hartyándi Jenő Egy egészen friss riport a FILMHU-n "Az egyik legfiatalabb rendező és zsűritag - Beszélgetés Zomborácz Virággal" Kattints ide!


5 (1)
dokumentumfilm LITAUSZKI János (Magyarország)
Szabadságharcos vagy magányos kalóz? Egy nyugdíjas, aki szó szerint veszi az Alkotmány - a gyömrői Don Quijote küzdelmei a szólás zabadságáért. A túlélésért. A köz szolgálatáért. Mindennapi küzdelem a mindennapi élményekért, nem mindennapi módon.


4 (1)
kisjátékfilm Jean-Yves CHALANGEAS & Fabrice MATHIEU (Franciaország)
Doktor Kill, a legjobb bérgyilkos, valószínűleg a világ legszerencsésebb embere. De a gyilkos mindig saját csapdájába kerül.
Film adatok

Rendező: Igor and Ivan BUHAROV, PAMACH

3 min. 1996 SVHS, színes, szöveg nélkül

E-mail:

E-mail:

Operatőr: SZILÁGYI Kornél, HEVESI Nándor

Vágó: SZILÁGYI Kornél, HEVESI Nándor

Szereplők: plüss állatok, animals from pluss

Kérjük, írja meg véleményét
Név: Szöveg:
E-mail:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:Kategória


0.40631 sec