www.mediawave.hu | www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu
Nézettség: 0
Látogatás: 2665
Műhely-est - A KÖZÉP BIRODALMA - Kína tematikus szám bemutatója (Győr)
Átlag: 0 (0 szavazat)
Magyarország
E-mail Kedvenc lista
5 4 3 2 1 0 1 2 3 4 5
komoly
vicces
unalmas
izgalmas
mély
felületes
érzelmes
erőszakos
0 szavazat
= átlag   = szavazatod

GYŐRI ADVENTI FESZTIVÁL

Műhely-est

Győri Művészeti és Fesztiválközpont

2016. december 8.

 

A Közép Birodalma

a Műhely folyóirat Kína tematikájú számának bemutatója


Vendégeink:

Fajcsák Györgyi
Hartyándi Mátyás
Salát Gergely

 

A beszélgetést vezeti:

Juhász Attila költő, kritikus


Házigazda:
Villányi László főszerkesztő

 

Fajcsák Györgyi sinológus, a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum igazgatója. Főbb kutatási területe a kínai művészettörténet és kultúrtörténet, különös tekintettel az interdiszciplináris területekre. Néhány ismertebb munkája: A Ming-bútor (2001) Tus és Taó. T’ang Haywen egy 20. századi kínai festőgéniusz (2007); Keleti művészeti lexikon Szerk. (2007); “Az örömök kertje” Kínaiak, mandzsuk, mongolok Eszterházán (2007); Fehér arany, mohamedánkék és hamvas őszibarack. Kínai kerámiák a Hopp Ferenc Kelet-Ázsiai Művészeti Múzeum gyűjteményében (2007, 2011); Keleti műgyűjtés Magyarországon a 19. század elejétől 1945-ig. (2009); Párás hegyek, illatos virágok. Kínai tusfestészet a 19-20. században. Szerk. (2013).

 

Hartyándi Mátyás 1986-ban született Győrben. Játékpedagógus, prefektus. A Pannonhalmi Bencés Gimnázium nevelőtanáraként játékosított kínai nyelvórákkal, valamint Keleti-Ázsia kultúráját feldolgozó szakkörökkel igyekszik megismertetni és megszerettetni diákjaival Kelet-Ázsiát. Sinológiai kutatási területe: a Zhou-kori kínai bölcselet, különös tekintettel Yang Zhu. A témában írt publikációi az Eötvös Collegium "Közel, s Távol" konferenciaköteteiben jelentek meg: Külön- és rejtekutak a Zhou-kori kínai politikabölcseletben (KsT IV., Bp., 2016); Az emberi test a kora kínai bölcseletben (KsT II., Bp.), 2012.


Salát Gergely 1975-ben született Budapesten. Kína-kutató, a PPKE és az ELTE oktatója. 1992–1996 között Kínában élt, Pekingben fejezte be a középiskolát. 2001-ben végzett az ELTE kínai szakán, 2006-ban sinológiából doktorált, 2012-ben habilitált. 2001-től az ELTE-n tanít kínai történelemmel, kultúrával, nyelvvel kapcsolatos tárgyakat, 2013-tól a PPKE főállású egyetemi docense, az itt működő Kínai Tanszék és Modern Kelet-Ázsia Kutatócsoport vezetője. Több, Kínával kapcsolatos könyv, félszáz tanulmány és több száz ismeretterjesztő cikk szerzője, s jelentek meg műfordításai is. Szakterülete a kínai jog- és intézménytörténet, emellett mai kínai politikával és kelet-ázsiai nemzetközi kapcsolatokkal is foglalkozik. Legutóbbi publikációja: Büntetőjog a Han-kor Kínában, Budapest, Typotex, 2016.

 

 

Rendező
Hartyándi Jenő


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Elérhetőség
MEDIAWAVE Alapítvány
E-mail:
Ossza meg ismerőseivel:
Film adatok
Film adatok

Rendező: Hartyándi Jenő

80 min. 2016, színes, szöveges, magyar nyelv

Forgalmazó: MEDIAWAVE
E-mail:

Gyártó: MEDIAWAVE
E-mail:

Operatőr: Hartyándi Jenő

Vágó: Hartyándi Jenő

Kérjük, írja meg véleményét
Név: Szöveg:
E-mail:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:0.19594 sec