www.mediawave.hu | www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu
Regionális film és televíziós archívum
Nézettség: 22
Látogatás: 1517
SZŐKE ANDRÁS: SZTRIPTIZ - MEDIAWAVE'93
Átlag: 0 (0 szavazat)
SZŐKE ANDRÁS: STREAP TEASE - MEDIAWAVE'93
Magyarország
E-mail Kedvenc lista
5 4 3 2 1 0 1 2 3 4 5
komoly
vicces
unalmas
izgalmas
mély
felületes
érzelmes
erőszakos
0 szavazat
= átlag   = szavazatod

Szőke András a MEDIAWAVE kezdeti éveiben aktívan részt vett a fesztivál hangulatának alakításában, kialakításában. (Később is viszonylagos rendszerességgel.) Speciális előadásokat talált a fesztivál különböző helyszínei által inspirálva vagy azokra illesztve.

A sztiptiz előadás talán legnagyobb kalandja az volt, hogy szereznünk kellett nyilvánosan vetkőző táncosnőt. Ami nem volt annyira egyszerű feladat, lévén járatlanok voltunk eme műfajban. Ráadásként a kilencvenes évek elején azért még nem mentek annyira egyszerűen ebben az iparágban sem a dolgok.

Nem volt mást tenni, mint bevetettük magunkat Bandival Győr nem túlságosan bőséges éjszakai életébe. Ez összesen két helyet jelentett a mi ismereteink szerint. A történelmi és környezeti hűség kedvéért azt nem árt még tudni, hogy Bandi akkoriban már népszerű embernek számított, de főleg a fiatal értelmiség körében (lásd az előadás teltháza közönségét). A populáris média még ne kapta fel (nem lévén). Ami azt is eredményezte, hogy a bárokban nem sokat jelentett a neve a tulajok és a lányok körében.

Az első bárban - talán Laguna volt neve - a tulaj üzletet látva a dologban összehozott pár lánnyal, akik többsége elsőre elriadt a nyilvános jelleg miatt, de volt egy lány, aki - elmondása szerint - egyébként hétközben titkárnőként dolgozott egy nagy cégnél, de hétvégi műszakban bárokban táncolt és live sex akciókat is vállalt férjével. Nem volt nagyon szép nő, elütött a többi cicás lánytól, de érdekes módon nagyon sugárzott és hosszasan beszélgetve nagyon izgalmas dolgokat mondott a szakmáról. Kifejezetten értelmes és tudatos nő volt, aki saját állítása szerint élvezte tevékenységét. De mindezek ellenére végül ő sem vállalta a nyilvános szereplést. Mentünk tovább a következő helyre, ahol a tulaj szintén odvezetett hozzánk egy lányt, akivel elkezdtük a tárgyalást, amely elég jól haladt. Azért azt ide be kell szúrnom, hogy nem volt egyszerű felvezetni és részletezni, hogy mit is akar tőle Bandi, mert egyrészt ő sem tudta pontosan (a vetkőzésen kívül), de ekkor már több év után elég jól ismerve tudtam, hogy az "alany" személyisége fogja beindítani a fantáziáját és próbálja majd mind jobban és hatékonyabban bevonni az előadásba. Csak hát ezt elég nehéz előadni és még nehezebb megérteni, ha valaki nem ismeri Bandit. mert a tárgyalás is olyan volt, mint egy stand up comedy. De láthatólag a lány élvezte, meglátott benne valamit az üzleten kívül is. Ekkor azonban általunk kódolhatatlan dolog történt. Az izgalmas tárgyalás közben fél füllel, szemmel már láttuk, hogy a pultál nagy és egyre hangosodó vita alakul ki  tulaj és egy kétajtós szekrény pali között. Majd ezt meglátva a lány, lesáppadt és felpattant, és magyarázat nélkül odasietett hozzájuk. Némi üvöltözés után - miközben mi próbáltunk minél mélyebbre süllyedni a fotelben és láthatatlanná válni - a szekrény berángatta a lányt a színfalak mögé. Mi pedig jobbnak láttuk sürgősen elhagyni a helyiséget.

Így aztán győri próbálkozásunk befulladt. ha jól emlékezen valahonnan távolabbról sikerült két lányt szerezni, aki az előadásban láthatók.

 

Rendező
Lengyel Sándor
Elérhetőség
MEDIAWAVE Alapítvány
E-mail:
További képek
Ossza meg ismerőseivel:
Film adatok

Rendező: Lengyel Sándor

67 min. 1993 BetacamSP, színes, szöveges, magyar nyelv

E-mail:

E-mail:

Operatőr: Lengyel Sándor

Vágó: Hartyándi Jenő

Kérjük, írja meg véleményét
Név: Szöveg:
E-mail:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:Kategória
0.37295 sec