www.mediawave.hu | www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu
Regionális film és televíziós archívum
Nézettség: 170
Látogatás: 185558
ÉPÍTÉSZ ALKOTÓHÉT - a ravazdi gondolatok 2011 környezettudatos antifesztivál keretében
Átlag: 0 (0 szavazat)
Magyarország
E-mail Kedvenc lista
5 4 3 2 1 0 1 2 3 4 5
komoly
vicces
unalmas
izgalmas
mély
felületes
érzelmes
erőszakos
13 szavazat
= átlag   = szavazatod

 

 

 

Szervezők:
szeptember 30. (péntek) Tényő - Samu Eszter és Sándor József Péter alkotász
október 1. (szombat) Ravazd - Hartyándi Jenő
október 2. (vasárnap) Győrság - PolgárSág Civil Egyesület


VISSZA AZ ALAPOKHOZ – BATYÚSBÁL JELLEG
Azaz hozz magaddal minden fogyasztási cikket (étel, ital, stb.), eszközt (pléd, kiskosár, kockás abrosz, stb.), amelyre a saját jó érzésed fokozásához szükséged lehet, mert egyik helyszínen sem lesz vendéglátás. Ez koncepció!

 

JÁTÉKSZABÁLYOK
Hogy elkerülhessük a pénz használatával és az üzlet megjelenésével jelentkező deformáló elemeket, ezért visszaesést akadályozó játékszabályokat vezetünk be.


1./ ÁRUCSERE, MINT A VENDÉGLÁTÁS ALAPJA - AZ ÉRTÉK FOGALMA
Hogy az árucserében sikeresen szerepelj, jól gondold át, mit hozol magaddal, hogy sikeres lehess az értékek cseréjében, azaz hozzájuss olyan fogyasztási cikkekhez, amelyeket esetlegesen megkívánsz!
A környezettudatos gondolkodás jegyében, a cserének szánt cikkek esetén helyezd előtérbe a házi és kistermelőktől való termékeket: lekvár, sajt, kolbász, szalonna, tojás, befőtt, méz, pálinka, bor, szörp, stb. Ha nincs erre lehetőséged, azt elnézzük, hozhatsz bolti árukat is. Az árucserében akkor leszel sikeres, ha jók az értékfogalmaid és azt képes vagy alkuval érvényesíteni. (Én pl. a saját házi pálinkám egy kupicájáért szívesen vennék egy törésnyi sajtot vagy 4 cm kolbászt. Jól esne!)
Jusson az is eszedbe, ha e rendezvényen egy muzsikus vagy előadó valamit előad, az értéked ád néked, azaz rá is gondolj az árucserére szánt csomagod összeállításánál! Ezért kosarakat fogunk elhelyezni az egyes lezajló produkciók elé, hogy az árucsere fogalmának kiterjesztéseként nem biztos, hogy megsértjük az illető művészt, ha kosarába kolbászdarabot vagy bort helyezünk. A művészet és szervezők sem levegőből élő lények, szeretnek enni-inni és cserébe művészeti produkciót adni!


2./ PROGRAMOK IDEJE, AZ ESEMÉNY KÖZHÍRRÉ TÉTELE
Programok lesznek, amelyeket külön közlünk (az 1.0 verziót lásd alant), azzal, hogy bizton bővülni fog a számuk. Fontos tudni, hogy aki programmal jelenik meg az "együttléten", az értéket hoz közénk és önként teszi. Mi - a szervezés koordinátorai - senkit sem akarunk semmire rábeszélni, hogy jöjjön vagy ne jöjjön. A hozott program akkor fog megtörténni, amikor az azt hozó/k úgy érzi/k, hogy annak meg kell történnie.
Programunkat a médiákban nem jelentetjük meg, sőt nem szeretnénk, ha az megjelenne! A hír terjesztésének fő útvonala a klasszikus szóbeszéd, vagy annak mai formái: pl. facebook, stb. Nem az a célunk, hogy sokan legyünk, hanem az, hogy aki úgy érzi, hogy ott kell lennie, az ott tudjon lenni!


3./ AKUSZTIKUS HANG ÉS TÁBORTŰZ
A szóbeszéd hatására jelentkező produkcióknál csak az akusztikusan, max. saját alaperősítéssel előadott produkciókat preferáljuk.

Eddig önként jelentkező programok:
- Rácz Krisztián (jazzgitáros /Budapest/, a névre kattintva egy olyan felvétel látható, amely több éve készült Ravazdon Krisztián részvételével) és Apnoe Folk Underground zenekar (Mosonmagyaróvár/Győr/Lébény) zenei műhelye (azaz két napot nyilvánosan próbálnak és a végén előadják)
- Romungro fiúk koncert (Csorna) autentikus cigányzene
- Romano Trajo koncert (Csorna/Győr/Révkomárom) cigányzene
- Daniss András „Kongó” és Mesits György „Mesó” népzenészbarátai koncertje (Kajárpéc és környék)
- Sándor József Péter "alkotász" játékszobrai (Tényő)
- Termésbetakarító étel és termény szemle (a címre kattintva egy 2008-as „igazi” ételverseny fotóanimációja látható)
Bárki nevezhet bármilyen őszi/nyári termésekből előállított/ízesített étellel, terménnyel (lekvár, befőtt, méz, aszalmányok, házi sütésű remekek, stb.), hirdessük a házi termelés dicsőségét! De készíthet akár helyben bográcsban, grillen, parázson ételeket. Különösen preferálnánk - szüreti időszak lévén - a szőlőből és levéből készített/ízesített finomságokat. Örülnénk, ha minél több szőlőhöz kötődő étel kerülne elő a népi félhomályból. Tulajdonképpen furcsa, hogy milyen kevés szőlős étel jut eszünkre elsőre. Miért van ez? Hátha lesz eredménye a por felverésének. A helyben, szabadtűzön készített ételek elkészítésére október 1-én, 11-17 óra közt van lehetőség. Az ételek elbírálására a helyben lévő személyiségeket kérjük fel. A helyben, szabadtűzön készített ételeket az többször kipróbált, Örhegy utcai almáskertben (Ravazd) lehet elkészíteni, a kis tó partján, zeneszó közben. Ne feledjük, hogy az elkészült ételek is lehetnek az alant részletezett játékszabályokban emlegetett, a vendéglátást helyettesítő árucsere egyik elemei. Ételért ételt vagy italt csereakció!
- Filmvetítés: a MEDIAWAVE Nyári Művészeti Tábor (Passport Control), valamint az "Együtt feketén-fehéren" projekt filmjei, "Cafés&Cizizenry - The Roma Origins" Európa Uniós kulturális projekt első állomásának zárókoncertje (vezető: Both Miklós) és előadása (slam poetry) - helye: Pajtaszínpad - Őrhegy udvarház, Ravazd
- Fotóvetítés és kiállítás: a MEDIAWAVE Nyári Művészeti Tábor fotóműhelyének válogatott munkái, az építészműhely fotódokumentációjának bemutatója - helye: Pajtaszínpad - Őrhegy udvarház, Ravazd
- Széchenyi Egyetem és a BME építészmérnök kar közös alkotóhetének Ravazdra készített installációi.
- Beszélgetés a mozgalom szélesítéséről, a jövőben más hálószerű helyszínek bevonásáról. A kultúra továbbélését segítő formák kialakításáról/fejlesztéséről. Akit érdekel jöjjön oda szombaton délelőtt, dél körül!

 

 


KIS MAGYARÁZKODÁS,
HOGY MIÉRT VÁRUNK VAGY NEM!

Több mint 30 éves rendezvény- és fesztiválszervezői háttérrel kezdtünk el együtt gondolkozni a kollégákkal, hogy milyen módszerekkel lehetne kiküszöbölni az egyre bővülő, lassan átláthatatlan aktuális magyar fesztiválvilág negatív tendenciáit és keresni - a kor aktuális lehetőségei közt - az új vagy akár régi, de feledés fele tartó formákat, amelyek segíthetik visszahozni a rendezvények közösségteremtő, fejlesztő és nevelő funkcióját.

KULTÚRBÚCSÚ/TÖMEG vagy ÉRTÉKKÖZVETÍTÉS/KÖZÖSSÉGI ÉLMÉNY
Alapfelvetés, mondhatni koncepció, hogy menjünk ellen az egyre erősödő „kultúrbúcsú”-sodási vagy az értékalapú megközelítést egyre inkább felváltó/összekeverő „tömegalapú” megközelítéssel/szemlélettel. Amely a kor felgyorsult, média manipulálta világában az egyre felületesebb kultúra vagy akár tudomány/ismeret fogyasztás fele viszi a rendezvényeket. Azaz a néző/fogyasztó olyannyira hozzászokott a távirányító kapcsolgatásához, hogy „házon kívül”, azaz egy fesztiválon vagy akár a bevásárlóközpontban is az a vágya, hogy mintegy séta közben bele-bele kóstolhasson ebbe-abba, csipegessen/kapcsolgasson, kerülendő az elmélyülés „veszély”-eit.
Nem gondoljuk, hogy eme (vásárlásgerjesztő) tömegmanipulációval terhelt folyamatokat a mi kis ellenmozgalmunk meg tudja ingatni, de tán választási lehetőséget nyújt egy kisebbségnek, amely hátha belefáradt már a távirányító kapcsolgatásába. És némi közösségi együttlétre vágyik, amelyet áthatnak a kultúra és a környezettudatos lét elemei.

HOL A PROBLÉMA GYÖKERE?
Persze e kísérletben is több mindent nyíltan helyre kell tenni, mert a be/meg rögzött szokásokkal terhelt életünkből kitörni szándékozó kisközösségi próbálkozásokat is rendesen deformálta az elmúlt időszak. Kisarkítva - minden szereplő valamilyen szinten gyanakszik/fúj a másikra.

A néző azt gondolja, hogy a szervezők lenyúlják, túl drága a rendezvény, nem olyan a produkció, mint ő szeretne. Nem igaz, hogy nem lehet... típusú mondatok hangzanak rendre.

A produkciót nyújtó művész/előadó az gondolja, hogy a szervezők rajta gazdagodnak meg, a közönség nem tiszteli az ő művészetét, nem figyeli eléggé a produktumot, miközben ő a szívét/lelkét kiteszi a színpadra.

A szervező úgy érzi, hogy mindenki potyázik, és ingyen akar mindent. Közben ő kockáztat mindent, mert a művész fix gázsit kér és közben bizonytalan a produkció színvonala és vagy jön a közönség vagy sem, milyen lesz az idő? A közönség mindenen fanyalog, semmi sem tetszik neki, nem érdekli a létrehozás háttere.

A vendéglátó/vállalkozó a bérleti díjáért olyan produkciókat akar, amelyek rengeteg nézőt vonzanak és neki jelentős hasznot hoznak. De még nem találkoztam olyan vállalkozóval, aki azt mondta, hogy megérte neki valamit árulni egy rendezvényen. Legjobb esetben is fanyalogva mondta, hogy talán ha kijön nullára a buli.

Összefoglalva, mindenki gyanakszik, elvár, követel és ha a szervező beleveszik mindebbe és ráadásként a vendéglátás/üzlet tömegigényei kezdik alakítani a programot, deformálni a kulturális igényformáló indíttatást, akkor visszakanyarodtunk a szöveg/gondolatsor elejéhez.
Rózsa Edit kiegészítése:
A támogató, sponzor miközben a társadalom iránti felelősségét hirdeti fennen, és az önzetlen támogatásáról szónokol, a rendezvénytől aprópénzen vásárolja meg a vásárlásra, fogyasztásra ösztönző és üzleti céljait szolgáló felületeket, hiszen tudja és ismeri mennyire kiszolgáltatott a rendezvény, különösen, ha annak szervezője még értékteremtő illúziókat kerget, ha még fanatikusan ragaszkodik elveihez… A kapcsolatok, a ki kinek a kije, a miért jó ez nekünk kérdések világában ne is reménykedj az értékalapú együttműködésekben, a megfontolt és alapos, tárgyilagos szponzorációs döntések meghozatalában.

A pályázatok kiszámíthatatlanul, összehangolatlanul egyre átláthatatlanabbul történnek, erre építeni, tervezni reménytelen.

 

VISSZA AZ ALAPOKHOZ!

Zárjuk ki elsőként – kísérletként - az üzlet deformáló erejét! Vissza az emberiség ős állapotához, amelyben a közösségi létre vágyó emberi csoportok az együttléthez szükséges jóérzés-elemeket, lehetőségeik szerint maguk hozták a "buliba"! Ennek hagyomány a mai napig is fennmaradt, pl. a batyus-bál esetében. E forma már átlép a baráti társaság bulit szervez formán. Tágabb, akár 100-200 főt megmozgató esemény, ahol nem biztos, hogy mindenki ismer mindenkit, azaz akinek erre ingerenciája van, lehet ismerkedni, barátkozni.
Azt gondolom ez egy olyan hagyományos (kis)tömeg együttlét állapot, amelyhez érdemes kísérlet képen, keretként visszanyúlni és megpróbálni egy kicsit a kor adottságaihoz, vágyainkhoz pofozni.
Azért érdemes játékszabályokat alkalmazni, hogy elkerüljük, sőt hangsúlyosan sulykoljuk a "visszaesés" lehetőségét az elkerülendő együttlét formáktól.

JÁTÉKSZABÁLYOK
Nem titkoltak a saját gondolataim, amelyek biztos nem terjednek ki mindenre és remélem amelyhez a kollégák és más is, akihez eljut eme mozgolódás híre, hozzáteszi saját gondolatait. Mert úgy gondolom keresni kell a közös megoldásokat/lehetőségeket. Az én gondolataim inkább csak csíra szerepet szándékoznak játszani.

1./ PROGRAMOK, AZ ESEMÉNY KÖZHÍRRÉ TÉTELE
Programok lesznek, amelyeket külön közlünk (az 1.0 verziót lásd fent), azzal, hogy bizton bővülni fog a számuk. Fontos tudni, hogy aki programmal jelenik meg az "együttléten", az értéket hoz közénk és önként teszi. Mi - a szervezés koordinátorai - senkit sem akarunk semmire rábeszélni, hogy jöjjön vagy ne jöjjön. Emiatt nincs szerződés és nincs kötelezettség sem, aminek következtében a hozott program akkor fog megtörténni, amikor az azt hozó/k úgy érzi/k, hogy annak meg kell történnie. Ezért kérjük mellőzni annak kérdezgetését a "szervezőktől", hogy mi és mikor lesz.
Azt ellenben szeretnénk hangsúlyosan megjegyezni, hogy aki hoz valamit, azt becsüljük meg és annak értékét különböző szinten jegyezzük meg/nyilvánítsuk ki. Itt most tapson túli dolgokra gondolok, amelyek majd összefüggnek a következő ponttal.
Az "együttlét"-et hivatalos médiákban nem jelentetjük meg, sőt nem szeretnénk, ha az megjelenne! A hír terjesztésének fő útvonala a klasszikus szóbeszéd, vagy annak mai formái: pl. facebook, stb. Nem az a célunk, hogy sokan legyünk, hanem az, hogy aki úgy érzi, hogy ott kell lennie, az ott tudjon lenni! Ha aztán nem tetszik neki, ami ott történik, akkor békében elmehet!

2./ ÁRUCSERE, MINT A VENDÉGLÁTÁS ALAPJA - AZ ÉRTÉK FOGALMA
Mivel a vendéglátást kizártuk az együttlét alapmotívumaiból, ezért ha valaki az együttlétből kinyerhető szellemi töltéseket kulinárisokkal is bővíteni akarja, az hozzon magával ehhez szükséges fogyasztási cikkeket. Lehetőleg a környezettudatos lét eszméjének hangsúlyozása értelmében, minél inkább házi termékek formájában (lekvár, sajt, kolbász, kenyér, tojás, pálinka, bor, szörp, stb.). Természetesen tudjuk, hogy ez sokaknak nehézséget okoz, ezért persze elnézőek vagyunk, de a törekvés és ezen való elgondolkodás is fontos első lépés lehet. Ha valaki tud/képes arra, hogy számára már nem szükséges felesleget hozzon valamiből, az alapja lehet az emberiség egyik fontos ismerkedési felületének, az árucserének. Én pl. a saját házi pálinkám egy kupicájáért szívesen vennék egy törésnyi sajtot vagy 4 cm kolbászt. Jól esne! Persze ehhez meg kell találnom azt, akinek ilyenje van fölöslegben. Aztán meg kell vele ismerkednem és megalkudni. Nagyon jó ismerkedési alap, mert egyébként a szervezői tapasztalat azt mutatja, hogy ismerkedni és kapcsolatot bővíteni csak százas nagyságrendű rendezvényen lehet. E felett már csak egymást kerülgető idegen, egymásnak nem köszönő emberek sokasága, azaz tömeg képződik. Abban legfeljebb az ismerősökkel való találkozás a felüdülés, de az idegenekkel való megismerkedésre kicsi az esély.
Szeretnénk még egy megszívlelendő gondolatot megosztani az érkezőkkel. Azt gondoljuk, hogy az általunk hozott sajt vagy bor értéket képvisel, mert azért megdolgoztunk. Ugyan jószívűségből adhatjuk ezt ingyen is, de a tudatunkban azért ott van, hogy ez értéket képvisel. Ugyanez jusson akkor is eszünkbe, ha egy muzsikus vagy előadó valamit előad, és az nekünk tetszik, hogy az általa adott érték - nekünk! Ő azért megdolgozott korábban és aktuálisan is! Szerényen azt is megjegyezném, hogy a háttérben lévő szervezők is tettek egy s mást azért, hogy egy ilyen "együttlét" létrejöjjön! Talán a mi munkánk is érték!
Ezért kosarakat fogunk elhelyezni az egyes lezajló produkciók elé, hogy az árucsere fogalmának kiterjesztéseként nem biztos, hogy megsértjük az illető művészt, ha kosarába kolbászdarabot vagy bort helyezünk. A művészet és szervezők sem levegőből élő lények, szeretnek enni-inni és cserébe művészeti produkciót adni!

3./ AKUSZTIKUS HANG ÉS TÁBORTŰZ
A szóbeszéd hatására jelentkező produkcióknál csak az akusztikusan, max. saját alaperősítéssel előadott produkciókat preferáljuk. Mondhatnánk, hogy az első emberi közösségek alakulásakor sem volt villanygitár, mégis voltak jó hangulatok. Sőt füstgép sem volt, ellenben volt tűz, ami itt is lehet a hangulat fokozásaként. Nagyon jó körül ülni és sok mindent jól közvetít. Sőt kis zöld rádobásával a füstgépet is helyettesíthetjük.

Ravazd, 2011-09-01.

Hartyándi Jenő


Utólagos széljegyzet:

Úgy látszik Ravazd a kultúráért tenni, aggódni, átélni akarók számára valamiféle időszakos sűrűsödési pontként működik. Egy fontos, emlékezésre méltó pont: 1995. július 9. Ekkor és itt tartotta a - később országos mozgalommá duzzadó és e nevet védjegyként használó - „Ravazdi Kerekasztal” Társaság első, programalkotó találkozóját (majd többet is). Akkor itt a kor, többségében meghatározó alternatív kulturális szereplői gyűltek össze és próbáltak meg éveken keresztül közösen tenni a magyar kultúra állóvizének megmozdításáért. Nem is teljesen sikertelenül, mert részsikereket elértünk, pl. a több évre szóló – mára elsorvasztott – kulturális támogatási rendszerek kialakításának kikényszerítésével. A Ravazdi Kerekasztalhoz én adtam a helyet, némi szervezést és a kábeldobot, mert akkoriban MATÁV dolgozó voltam. A kábeldobot megőriztem, mondhatnám, éreztem, hogy szükség lehet még rá. De inkább hagyománytiszteletből és egy kissé korhadtabb állapotban, de továbbra is előgurítható a ravazdi pajta rejtekéből.
Mi (MEDIAWAVE) vittük tovább a „Ravazdi Kerekasztal” ideáját, a „párhuzamos kultúra” fontosságát képviseljük azóta is rendezvényeinkkel, ifjúságmegérintő táborainkkal, workshopjainkkal, valamint 2000 óta minden évben átadjuk a „Párhuzamos kultúráért” életműdíjakat, az arra érdemeseknek, már szép lista gyűlt össze azóta. Akit érdekel nézzen rá!
Akit izgatnak az akkori problémák és célok, talán érdemes megvizsgálnia mi változott és mi nem pozitív vagy negatív irányba azóta. Jávorszky Béla Szilárd írásából megismerhetők a múlt gondolatai.

 

 

 

 

 

 

 

Rendező
Hartyándi Jenő

függetlenfilmes

MEDIAWAVE fesztiváligazgató


szül.:

Győr, 1956.03.13.


filmográfia:

katt ide!

  

e-mail:

hartyandi@gmail.com


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Elérhetőség
MEDIAWAVE Alapítvány
E-mail:
További képek
Ossza meg ismerőseivel:
Hasonló filmek minősítés alapján


5 (1)
kisjátékfilm / kísérletifilm Bogdán Zoltán (Magyarország)
PASSPORT CONTROL 29. MEDIAWAVE Nemzetközi Művészeti Műhelyek az ÖRDÖGKATLAN FESZTIVÁL keretében 2013. július 27 - augusztus 3. Támogatók:


0 (0)
dokumentumfilm / zenefilm Ungerhofer Dani (Magyarország)
Hang tér - Tér hang tematikára dolgoztak csoportokban 7 építészkarral rendelkező egyetem hallgatói és muzsikusok, egy hétig. ALKOTÓHÉT 2015 Széchenyi István Egyetem Építész-, Építő- és Közelkedésmérnöki Kar Építészmérnöki alap és osztatlan szak 2015. szeptember 28 - október 2. Az Épülettervezési Tanszék által a tizenharmadik alkalommal megrendezett Alkotóhéten a győri építészképzés I...


0 (0)
dokumentumfilm Hartyándi Jenő (Magyarország / Szerbia)


5 (1)
dokumentumfilm / zenefilm Nagy Péter (Magyarország)
MEDIAWAVE WEBTV - KÖZÉPHULLÁM MAGAZIN ...egy másik, párhuzamos világ képei! 20. ADÁS Az adás tartalma: ALEXANDER BUDAY BAND a Rómer házban RAVAZDI MEDIAWAVE ZÁRÓBULI HANGULATOK - Técsői Banda - Jane Carroll Blues Band


5 (1)
dokumentumfilm Hartyándi Jenő (Magyarország)
MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG SZAKMAI KONFERENCIÁJA Százhalombatta, 2017. 27-28. Százhalombattán a Barátság Kulturális Központban tartotta évzáró szakmai napját és a hazai, ill. az európai minősítési díjak átadását a Magyar Fesztivál Szövetség kedden. A Magyar Fesztivál Szövetség rendezvényei alkalomról alkalomra egyre több fesztiválszervezőt vonzanak, ezúttal is közel száz kultur...


5 (1)
dokumentumfilm Hartyándi Jenő (Magyarország)
MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG SZAKMAI KONFERENCIÁJA Százhalombatta, 2017. 27-28. Százhalombattán a Barátság Kulturális Központban tartotta évzáró szakmai napját és a hazai, ill. az európai minősítési díjak átadását a Magyar Fesztivál Szövetség kedden. A Magyar Fesztivál Szövetség rendezvényei alkalomról alkalomra egyre több fesztiválszervezőt vonzanak, ezúttal is közel száz kultur...


5 (1)
dokumentumfilm Hartyándi Jenő (Magyarország)
MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG SZAKMAI KONFERENCIÁJA Százhalombatta, 2017. 27-28. Százhalombattán a Barátság Kulturális Központban tartotta évzáró szakmai napját és a hazai, ill. az európai minősítési díjak átadását a Magyar Fesztivál Szövetség kedden. A Magyar Fesztivál Szövetség rendezvényei alkalomról alkalomra egyre több fesztiválszervezőt vonzanak, ezúttal is közel száz kultur...


5 (1)
dokumentumfilm Hartyándi Jenő (Magyarország)
MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG SZAKMAI KONFERENCIÁJA Százhalombatta, 2017. 27-28. Százhalombattán a Barátság Kulturális Központban tartotta évzáró szakmai napját és a hazai, ill. az európai minősítési díjak átadását a Magyar Fesztivál Szövetség kedden. A Magyar Fesztivál Szövetség rendezvényei alkalomról alkalomra egyre több fesztiválszervezőt vonzanak, ezúttal is közel száz kultur...


5 (1)
dokumentumfilm Hartyándi Jenő (Magyarország)
MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG SZAKMAI KONFERENCIÁJA Százhalombatta, 2017. 27-28. Százhalombattán a Barátság Kulturális Központban tartotta évzáró szakmai napját és a hazai, ill. az európai minősítési díjak átadását a Magyar Fesztivál Szövetség kedden. A Magyar Fesztivál Szövetség rendezvényei alkalomról alkalomra egyre több fesztiválszervezőt vonzanak, ezúttal is közel száz kultur...


5 (2)
dokumentumfilm / zenefilm Jörg Tibor & Hartyándi Jenő (Magyarország)
KISCSŐSZI PAJTAFESZTIVÁL 2017. július 13-16. Támogató:


Kategória
0.36822 sec