www.mediawave.hu | www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu
Nézettség: 0
Látogatás: 1765
5 „Európa a Fesztiválokért, a Fesztiválok Európáért” - Borsa Kata előadása (EFFE-MFSZ) - MFSZ Konfrencia 2014
Átlag: 0 (0 szavazat)
EUROPEAN FESTIVAL AWARD - Hungarian Festival Association Conference, 2014
Magyarország
E-mail Kedvenc lista
5 4 3 2 1 0 1 2 3 4 5
komoly
vicces
unalmas
izgalmas
mély
felületes
érzelmes
erőszakos
0 szavazat
= átlag   = szavazatod

ÖSSZEFOGÁS A FESZTIVÁLOK MINŐSÉGÉÉRT ÉS VERSENYKÉPESSÉGÉÉRT
– a Magyar Fesztivál Szövetség (MFSZ) konferenciája –
Akvárium Klub
(1051 Budapest, Erzsébet tér 12.)

2014. november 19.

 

„Európa a Fesztiválokért, a Fesztiválok Európáért” (EFFE-MFSZ)
 

Előadó:

Borsa Kata, MFSZ alelnök
 

A Magyar Fesztivál Szövetség az Európai Fesztiválminősítési Program nemzeti csomópontja és koordinátora. Elősegíti és menedzseli a minőségi, magyar kulturális fesztiválok nemzetközi díjhoz, elismeréshez való hozzájutását.
Az MFSZ által felkért magyar zsűri javaslatait követően, a minősítést elnyerő fesztiválok közül az EFFE nemzetközi zsűrije választja ki az Európa Fesztiválja Díjat elnyerő fesztiválokat.
A minősítést illetve a díjakat a művészeti elköteleződés, a helyi közösségbe való beágyazottság és az európai és nemzetközi dimenzió elvei alapján ítélik majd oda, s adják át 2015-ben.

 

támogatók
Akvárium Klub

MEDIAWAVE Alapítvány
Nemzeti Kulturális Intézet
 

 

Preambulum

 

Az egyre táguló virtuális térben fesztiváljaink valós, hasznos és gazdasági haszonnal is járó közösségi élményt nyújtanak.


Az igazi fesztivál ünnep, amely a műfajától függetlenül a minőséget preferálja.


Egy modell értékű összefogás a kormányzat, a szakmai feladatokat ellátó intézmények és a minőséget képviselő hazai fesztiválok szervezői, szakmai szervezetei között, erőteljes – Európában is egyedülálló - nemzeti kulturális értéket és dinamikusan tovább fejlődő turisztikai piacot teremthet.


A minőség alapú fesztivál (rész)támogatási elv és struktúra közös kidolgozása, annak jövőbeni gyakorlati bevezetése - a fesztiválok, ill. a magukat fesztiváloknak nevező rendezvények egyre növekvő száma (és a fogalom rohamos devalválódása) miatt - egyre sürgetőbb lenne.


A Magyar Fesztivál Szövetség folyamatosan preferálja és - a saját működésében öt esztendeje - alkalmazza a szakmai szűrőként működő Magyar Fesztivál Regisztrációs és Minősítési Programot.


Az eddigi tapasztalatokból kiindulva a Program – korszerűsített, közösen kialakított formában – kiindulási alapja lehetne a fesztiválok mennyiségi és minőségi alapon való meghatározásának. A kormányzatnak hasznos segítséget nyújthat az évekre visszanyúló – a Program által összegyűjtött – adatbázis.
Jelentős nemzetközi sikernek számít, hogy az Európai Fesztiválok Szövetségének most formálódó minősítési rendszerének és szakmai díjainak is ez a „kiváló magyar innováció” szolgál mintául!

 

 

A konferencia célja:

 

A rendezvény első állomása lenne egy olyan középtávú projekt elindításának, amely áttekintené, számba venné azokat az eszközöket, módszereket, amelyekkel a kulturális és turisztikai döntéshozók, a fesztiválszervezők, szervezetek rendezhetik, racionalizálhatják, tisztázhatják és erősíthetik a fesztiválok szerepét a gazdaságélénkítésben, a kulturális turizmusban, a vidékfejlesztésben és a társadalmi fölzárkózásban.

 

A konferencia formája:

Az MFSZ vezetőségi tagjainak, tagozatvezetőinek moderálásával és a témakörben jelen lévő vendégek közreműködésével tartott kötetlen vita, eszmecsere. Egyes esetekben rövid, fölvezető, 10-15 perces előadással.

Rendező
Hartyándi Jenő


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Elérhetőség
MEDIAWAVE Alapítvány
E-mail:
Ossza meg ismerőseivel:
Film adatok
Film adatok

Rendező: Hartyándi Jenő

14 min. 2014, színes, szöveges, magyar nyelv

E-mail:

Gyártó: MEDIAWAVE
E-mail:

Operatőr: Hartyándi Jenő, Sályi Zoltán

Vágó: Hartyándi Jenő

Kérjük, írja meg véleményét
Név: Szöveg:
E-mail:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:0.19516 sec