www.mediawave.hu | www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu
Regionális film és televíziós archívum
Nézettség: 26
Látogatás: 3755
RÁDZSASZTÁNI TÁNCOK - MEDIAWAVE 2010 - János webTV
Átlag: 0 (0 szavazat)
DANCE OF RADJASTAN - MEDIAWAVE 2010 - János webTV
Magyarország
E-mail Kedvenc lista
5 4 3 2 1 0 1 2 3 4 5
komoly
vicces
unalmas
izgalmas
mély
felületes
érzelmes
erőszakos
0 szavazat
= átlag   = szavazatod

Haáz Eszter fiatal, budapesti táncos, Földi Lehel dhol dobossal érkezik, hogy rövid bemutatót tartson rádzsasztáni táncokból.

 

 

"A 2004-ben hazánkban fellépő Musafir együttest élőben látva határoztam el, hogy nekiállok s megtanulom a táncot, megvarrom a ruhát is. A Musafir fantasztikus koncertjéről videófelvételt készült, erről lestem el ezt a különleges, magával ragadó táncot. 2008-ban a hazánkban turnézó Nek Mohammedékkel ismerkedtem össze, a kérésem csak annyi volt, hogy élő zenére táncolhassak egyet...

 

 

Egy pillanat alatt összebarátkoztunk, befogadtak, együtt táncoltunk a Millenáris színpadán, fantasztikus élmény volt végre élő zenére táncolni, pláne egy ilyen vidám, rádzsasztáni családdal! 2009 tavaszától pedig Földi Lehel dhol kíséretével bővült a produkció. Az élő zene újdonságokat hozott magával a táncba, így nagyobb lehetőség van rögtönzésre, újabb táncelemek beépítésére. Jelenleg két tánccal foglalkozunk ("chari", "kalbelia"). A viseletet, gyöngyékszereket is folyamatosan bőviítem. A mostani szoknyát elvetemülten 5 nap alatt készítettem el, magam sem értem hogyan... :)

 

 

Hogy mi a célom a tánccal? ...Csak úgy csinálom. Lökést érzek, hogy csináljam, kellően lököttnek érezve magam ehhez. Annyi biztos, hogy imádom szórakoztatni az embereket s egyben ismertetni egy olyan nép kultúráját, mely a kopár sivatag közepén is vidáman zenél, énekel, kecskét fej, tarkabarka ruhát hímez, mosolyog és táncol. :-)"

 

www.rajastanc.hu

 

Rendező
Tóth János

A szentgothárdi Tóth János egészen sajátos jelensége a magyar kulturális életnek. Ahol megjelenik, elég gyorsan kamerát emel a szeméhez és gyakorlatilag folyamatosan rögzíti az eseményeket. Legyenek azok szervezett események (koncertek, színházak. stb.) vagy spontán alakuló akciók, hangulatok.

 

 

Még annyit János módszeréről, hogy képes egyvégtében 6-8 órát is rögzíteni, ami egyébként nagyon fárasztó dolog. Valószínűsíthető, hogy birtokában van és egyre gyülelmlik a harmadik évezred első 10 évének civil kulturális élete, amelynek értéke egyre nagyobb lesz.

 Elérhetőség
János webTV
Ossza meg ismerőseivel:
Film adatok

Rendező: Tóth János

19 min. 2010, színes, szöveg nélkül

Forgalmazó: János webTV

E-mail:

Operatőr: Tóth János (János webTV)

Vágó: Hartyándi Jenő

Kérjük, írja meg véleményét
Név: Szöveg:
E-mail:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:Kategória
0.37433 sec