www.mediawave.hu | www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu
Regionális film és televíziós archívum
Nézettség: 7
Látogatás: 55424
2.nap / 7 előadás: ZENEI MŰHELYEK - STÉPHANIE TOURE - NÖVELÉS vagy NEVELÉS Nemzetközi Konferencia
Átlag: 0 (0 szavazat)
2nd day / 7: MUSIC WORKSHOPS - STÉPHANIE TOURE - EXPANSION or EDUCATION International Conference
Franciaország / Magyarország
E-mail Kedvenc lista Jobb minőségben
5 4 3 2 1 0 1 2 3 4 5
komoly
vicces
unalmas
izgalmas
mély
felületes
érzelmes
erőszakos
0 szavazat
= átlag   = szavazatod

ELŐADÁS 7. - STÉPHANIE TOURE (Banlieues Bleues, Párizs környéke, Franciaország)
9 éve szervezem a Balieues Bleues zenei műhelyeit/workshopjait és én vagyok a közönségkapcsolatok, a látogatók bevonásának felelőse. Vonatkozik mindez a fesztiválra és La Dynamo nevű helyszínünkre, mely próba stúdióként és koncert teremként is szolgál. A fesztiválra meghívott professzionális zenészek bevonásával megszervezett projektek amatőr zenészek - kezdőtől a zeneiskolai diákokig - aktív részvételével zajlanak. E projektek ötletadója és koordinátora vagyok.

Az indulás után néhány évvel a fesztivál szervezősége a partnervárosokkal egyetértésben szükségét érezte a koncertekkel párhuzamos, a fesztiválon fellépő zenészek és a helyi lakosság közti, speciális találkozók megszervezését. Ezen “actions musicales", azaz "zenei akciók" néven ismert találkozók az évek során egyre kiterjedtebbek lettek, köszönhetően az érdeklődés növekedésének a különböző intézmények részéről, úgymint, óvodák, általános- és középiskolák, egyetemek, helyi klubok és szervezetek, könyvtárak, mozik, stb...
A zenei akciók sokféle formában valósulnak meg: a művészek lakhelyén (William Parker, Ernest Dawkins, Roy Nathanson…), master class-ok, zenetanítás (Abbey Lincoln, Mal Waldron), közös koncertek, illetve írott formában.

A zenei akcióink két formáját mutatom be a konferencia keretében: pl. bemutatom eddigi legeredetibb vállalkozásunkat, egy zenész, Roy Nathanson lakóhelyén (NY, USA) zajló műhelymunka megszervezését, lebonyolítását. A projekt két éven keresztül zajlott 20 környékbeli fiatal énekes részvételével, akik New Yorkban dolgoztak együtt ottani középiskolásokkal.

 

Szervezők:

 

Magyar Fesztivál Szövetség
MEDIAWAVE Fesztivál
Hétrétország Fesztivál - Őrség Teleház

EJN (Europe Jazz Network)

 

A konferenciára a MEDIAWAVE 2010 Fesztivál keretében került sor, annak speciális harmadik hétvégéjén, az őriszentpéteri teleházban (malom, pajtaszínház). A rendezvény sokféle szempontból kellemes (sajátos, eredeti természeti környezet, helyi kulinaritás) és hasznos (izgalmas koncertek, kapcsolatteremtési lehetőség, új módszerek megismerése) közeget biztosított a nemzetközi hátterű szakmai ismeretbővítéshez.

A konferenciára elméleti és gyakorlati szakértőket, előadókat hívtunk meg, de a kerekasztal beszélgetések alkalmából mindenki elmondhatta, hogy milyen rövid és hosszú távú módszereket alkalmaz közönsége frissítésére és a új, fiatal közönség megtalálására.

A konferencia első napját (május 14.) a Magyar Fesztivál Szövetség által meghívott előadók adták. A második nap a nemzetközi előadások és tapasztalatcserék napja volt, elsősorban az EJN tagjaira építve.

 

A konferencia második napját Sülyi Péter, az előző napi előadásokat összefoglaló bevezetője nyitotta.

 

 

Rendező
Hartyándi Jenő

függetlenfilmes

MEDIAWAVE fesztiváligazgató


szül.:

Győr, 1956.03.13.

 
filmográfia:

katt ide!

  

e-mail:

hartyandi@gmail.com
 Elérhetőség
Hartyándi Jenő
MEDIAWAVE Alapítvány
E-mail:
Ossza meg ismerőseivel:
Film adatok

Rendező: Hartyándi Jenő

39 min. 2010, színes, szöveges, angol, magyar felírattal

E-mail:

E-mail:

Operatőr: Tóth János

Vágó: Hartyándi Jenő

Szereplők: Hang, Sound by:, Jörg Tibor

Kérjük, írja meg véleményét
Név: Szöveg:
E-mail:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:Kategória
0.29008 sec