www.mediawave.hu | www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu
Regionális film és televíziós archívum
Nézettség: 334
Látogatás: 86626
A KÖZÖS KONCERT - THANKS JIMI FESZTIVÁL - MEDIAWAVE 2009 KONCERTEK
Átlag: 5 (1 szavazat)
THE COLLEKTIVE CONTERT - THANKS JIMI FESTIVAL - MEDIAWAVE 2009 CONCERTS
Magyarország / USA
E-mail Kedvenc lista
5 4 3 2 1 0 1 2 3 4 5
komoly
vicces
unalmas
izgalmas
mély
felületes
érzelmes
erőszakos
4 szavazat
= átlag   = szavazatod

Több tucat profi és amatőr gitáros játszotta hosszasan és önfeledten 2009 május 1-én, péntek késő délután a győri Megyeháza téren Jimi Hendrix emblematikus dalát, a Hey Joe-t. A wroczlawi mintára és velük együttműködésben (párhuzamosan) létrehozott Thanks Jimi Fesztivál közösségformáló ereje még a neves rock gitárost, TM Stenenst is teljesen magával ragadta.

Érdemes végignézni és végighallgatni, hogy alakul, változott a kezdetben tanácstalan és bizonytalan közös muzsikálás. Hogyan forrt össze az egyáltalán nem szokványos zenész társaság és hogyan telítődött új tartalommal és zenei motívumokkal - elsősorban TM Stevens jóvoltából - Jimi Hendrix által ismertté vált, de már általa is jelentősen átalakított rockblues klasszikus. A zene már csak ilyen! A lerögzült sablonok kereteit az egyéniségek feszegetni kezdik és új formákat hoznak létre. Legyen ez az utravaló, az üzenet az együttjátszó  öreg és fiatal gitáros számára! Ők - közel százan - kis tulzással, zenetörténelmet írtak Győrben! Részesei voltak egy nem megismételhető zenei együttműködésnek, amely a közös zenélés örömén túl az új létrehozásának örömével is megörvendeztette a szépszámú közönséget!

A neves amerikai énekes/basszusgitáros TM Stevens mellett, aki nagyon fontos közösségi eseménynek aposztrofálta a koncertet, mely erős hatással volt az esti fergeteges koncertjükre, még nagyon sokan érzékenyültek el a nem mindennapi esemény alatt. A fiatal muzsikusok közül remélhetőleg sokan kaptak olyan útravalót, amely megerősíti a zenébe vetett hitüket. Ebben nem kis szerepe volt a színpadon muzsikáló győri és budapesti muzsikusoknak és a hangulatot még jobban felpörgető, világhírű, amerikai TM Stevensnek és Stevie Salas dobosnak, kinek indián vér csörgedezik az ereiben, és egyébként gitáros.

A szervezők nem tudták pontosan megállapítani a résztvevő gitárosok számát, - kb. 100 főre tehető - mert többszöri kérés ellenére sem mindenki regisztrált, hanem csak beszállt a koncertbe.
Néhány média ezen programot rekordkísérletnek próbálta beállítani, ami sosem állt a szervezők szándékában (lásd előzetes hírek). A MEDIAWAVE Fesztivál az eseménnyel csatlakozni kívánt a nyolc éve prosperáló és gitárosok tömegét megmozgató wroclaw-i kezdeményezéshez, valamint azon idea terjesztéséhez, hogy a május elsejét, a munka ünnepét a gitárosok ünnepévé tegyük. 2009-ben, a lengyelországi Wroclawban már 6346!!! gitáros játszott együtt, és projektoron bejátszották a győri kistestvér videóüzenetét a Győrött történő koncertről. Nem a velük való vetélkedés az eredeti cél, hanem sokkal inkább az együttműködés és a két esemény mind szorosabb szálakon való összekötése. Az ottani fesztivál főszervezője, Leszek Cichonski neves lengyel blues gitáros a tavalyi MEDIAWAVE Nyári Művészeti Tábor workshopvezető tanára volt és lesz az idén is /Ördögkatlan Fesztivál, Kisharsány (Villány mellett), 2009. augusztus 5-9./. (Lásd tavalyi zárókoncertjüket itt a MEDIAWAVE Filmarchívumban, kattints ide! A többi műhely a vezető nevére kattintva érhető el: Ferenczi György /HUN/, Rene Trossman /USA/CZE/, René Lacko /SLK/).
A két város összekötésén túl nagyon fontos szerepe a WROCLAW - GYŐR BLUES HÍD-nak, hogy a profi és amatőr muzsikusok és a közönség közti falat bontogassa, azon hidat verjen. Ezen szándékot a győri esemény maximálisan meg is valósította.

 

 

Rendező
Silló Sándor
Elérhetőség
MEDIAWAVE Alapítvány
E-mail:
További képek
Ossza meg ismerőseivel:
Hasonló filmek minősítés alapján


5 (1)
dokumentumfilm Bodros Anikó (Magyarország / USA)


5 (1)
dokumentumfilm / zenefilm Bodros Anikó (Magyarország / USA)


5 (1)
dokumentumfilm Bodros Anikó (Magyarország / USA)


5 (1)
dokumentumfilm / zenefilm Bodros Anikó (Magyarország / USA)


5 (1)
dokumentumfilm / zenefilm Bodros Anikó (Magyarország / USA)
Több tucat profi és amatőr gitáros játszotta hosszasan és önfeledten 2009 május 1-én, péntek késő délután a győri Megyeháza téren Jimi Hendrix emblematikus dalát, a Hey Joe-t. A wroczlawi mintára és velük együttműködésben (párhuzamosan) létrehozott Thanks Jimi Fesztivál közösségformáló ereje még a neves rock gitárost, TM Stenenst is teljesen magával ragadta. Érdemes végignézni ...


5 (2)
dokumentumfilm / zenefilm Hartyándi Jenő (Magyarország)
Rómer ház Győr, 2002. december 10. REGŐS ISTVÁN – szaxofon JÁSZAI JUDIT – gitár MAGI KRISZTIÁN – zongora CZAKÓ PÉTER – basszusgitár GERÖLY TAMÁS - dob


5 (1)
dokumentumfilm ismeretlen (Magyarország)
Az egykori Győr-Moson-Sopron megyei Távközlési Üzem (MATÁV) győri dolgozói focimeccs után. A MEDIAWAVE videókazetta archívumának digitalizálása során több kazetta végén olyan nyersanyagokat találtunk, amelyeket nem mi készítettünk, hanem valahogy ottmaradtak. Általában olyan televíziókból leselejtezett kazetták ezek, amelyekkel a profi kollégák segítették a mi civil tevékenységünket...


5 (1)
dokumentumfilm / zenefilm Nagy Péter (Magyarország)
Szilveszteri buli a Rómer házban... december 30. David Murray - szaxofon Nagy János - zongora Szandai Mátyás - bőgő Baló István - dob


5 (1)
dokumentumfilm / táncfilm Lengyel Sándor (Magyarország)


5 (1)
dokumentumfilm / zenefilm / táncfilm Lengyel Sándor (Magyarország)
4 évvel a román forradalom után az első csángó tábor Novákpusztán került megrendezésre>
Film adatok

Rendező: Silló Sándor

17 min. 2009 DV, színes, szöveg nélkül

E-mail:

E-mail:

Operatőr: Farkas Levente, Lengyel Sándor, Nemes Tibor, Tóth László

Zeneszerző: Hang, Sound by. Tóth Péter

Vágó: Hartyándi Jenő (adás), Silló Sándor (élő képvágó)

Kérjük, írja meg véleményét
Név: Szöveg:
E-mail:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:Kategória
0.29192 sec