www.mediawave.hu | www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu
Nézettség: 0
Látogatás: 125
Varázslók pálcája - LÁBASS ENDRE vendége TOLNAI OTTÓ költő, író
Átlag: 0 (0 szavazat)
LÁBASS ENDRE & TOLNAI OTTÓ poet, writer
Magyarország / Szerbia
E-mail Kedvenc lista
5 4 3 2 1 0 1 2 3 4 5
komoly
vicces
unalmas
izgalmas
mély
felületes
érzelmes
erőszakos
0 szavazat
= átlag   = szavazatod

8. (évadzáró) beszélgetés:

 

Vendég:

Tolnai Ottó költő, író
 

Időpont:

2013. máricus 1. péntek 18:00
 

Helyszín:

ELTE Egyetemi Könyvtár Nagyolvasó (korábban Díszterem)

1053 Budapest, Ferenciek tere 6.

 

Tavaly októbertől idén márciusig tart az Egyetemi Könyvtárban 2011 tavaszán megkezdett „Varázslók pálcája” beszélgetéssorozat második része, melyet Lábass Endre, az Egyetemi Könyvtárral évtizedek óta szoros kapcsolatban álló festőművész-író folytat művész és tudós barátaival.
A beszélgetéssorozat nem a hagyományosan megszokott író-olvasó találkozók forgatókönyve szerint zajlik, egyediségét a kérdező és vendégei közötti bensőséges kapcsolat adja, elmosva a „kérdező-kérdezett” viszony szokásos határait. Az így megszülető beszélgetések nem csupán megismertetnek az adott vendég munkásságával, művészi vagy tudományos hitvallásával, hanem önmagukban is egyfajta kulturális, művészeti élménnyel ajándékozzák meg a hallgatóságot.

Tolnai Ottó, a Kossuth-díjas vajdasági költő, író, műkritikus és műfordító jelenleg Palicson él. Több folyóirat szerkesztője is volt - többek között a legendás Új Symposion főszerkesztője -, az Újvidéki Rádió magyar adásának szerkesztőjeként pedig évtizedeken át képzőművészettel foglalkozott.

"Valamikor a kilencvenes években párszor elvittem Tolnai Ottót csavarogni a pesti háztetőkön. Az egyik ilyen alkalommal az Astoriával szemközti kerek tetőteraszra is felmásztunk, aztán onnan tovább vaslépcsőkön, létrákon, át a tetők során, fel, egyenest a sarokház legmagasabb pontjára, a hatalmas óra bádoggal borított tetejére. Ottó megállt a magasban, elmosolyodott, a szél szétfújta szőke haját - én kicsit fáztam -, szép lassan körülnézett a ködös-párás, elmosódott tájon, majd rám nézett és lefelé mutatott, a lábunk alá: - Tudod, hogy Határ Győző éppen itt, az óra alatt lakott? " (Lábass Endre)

 


 

 

 

 

 

 

Rendező
Hartyándi Jenő

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Elérhetőség
MEDIAWAVE Alapítvány
E-mail:
Ossza meg ismerőseivel:
Film adatok
Film adatok

Rendező: Hartyándi Jenő

120 min. 2013, színes, szöveges, magyar nyelv

E-mail:

E-mail:

Operatőr: Hartyándi Jenő

Vágó: Hartyándi Jenő

Kérjük, írja meg véleményét
Név: Szöveg:
E-mail:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:0.18287 sec