www.mediawave.hu | www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu
Regionális film és televíziós archívum
Nézettség: 57
Látogatás: 1859
MEDIAWAVE 2008 KONCERTEK - GRAND MAGONY (HUN)
Átlag: 0 (0 szavazat)
MEDIAWAVE 2008 CONCERTS - GRAND MAGONY (HUN)
Magyarország
E-mail Kedvenc lista
5 4 3 2 1 0 1 2 3 4 5
komoly
vicces
unalmas
izgalmas
mély
felületes
érzelmes
erőszakos
0 szavazat
= átlag   = szavazatod

Kovács Ferenc - trombita, hegedű, Dresch Mihály - szaxofon, Bede Péter -- szaxofon, Balogh Kálmán - cimbalom, Budai Sándor - hegedű, Kovács Zoltán - zongora, Szandai Mátyás - bőgő, Novák Csaba - bőgő, Banai Szilárd - dob, Németh Ferenc - ének
Kovács Öcsi továbbgondolta a MAGONY együttesben elindított és elnevezett "kortárs paraszt zene" stílust, amely eredetileg elsősorban vonós hangszerekre épült.

 

A GRAND MAGONY formációban nemcsak e legjobb magyar erőket vonja össze, hanem izgalmas kettősséget ad a muzsikának azzal, hogy a vonós szekció mellett létrehozta annak ellentétpárját, a fúvóst. E fúvós - vonós billegést központozza Balogh Kálmán (húros) cimbalomjátéka. E míves muzsikában éppúgy előbukkan a Balkán, mint a cigány és magyar zene, improvizatív köntösben. A csapat David Murray-vel való együttműködése nem újkeletű. 2002-es MEDIAWAVE Fesztiválon látta Murray a Balogh Kálmán Gipsy Cimbalom Bandet, amelynek egy két év múlva egy közös lemez lett a végeredménye. Úgyhogy nem kellett győzködni az újbóli találkozásról.
"Zenénk célja az ősállapot megidézése, kultúránk ápolása, s a jó érzet keltése dalaink ébren tartásával. Társaimmá lettek a legkiválóbb cigány muzsikusok is. Ez nemcsak a kimagasló muzikalitásuknak, hanem érdeklődésüknek is köszönhető. Vallom, hogy népeink együttélése nem csupán új keletű, de a gyökerekhez vezet vissza. Jó példa erre a csaknem ötezer éves sumer-mahgar szó: 'zi gai ni' , azaz 'önmaga életét élő'. Gondolj csak bele, Géza királyunk kunimádata mennyi problémát okozott annak idején!" (Kovács Ferenc)
 

Rendező
Silló Sándor

 

 

 Elérhetőség
HARTYÁNDI Jenő
MEDIAWAVE Alapítvány
E-mail:
Ossza meg ismerőseivel:
Film adatok

Rendező: Silló Sándor

86 min. 2008 DV, színes, szöveg nélkül

E-mail:

Operatőr: Szepesi Gábor

Vágó: Hartyándi Jenő, Silló Sándor

http://www.mediawave.hu

Kérjük, írja meg véleményét
Név: Szöveg:
E-mail:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:Kategória
0.38729 sec