www.mediawave.hu | www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu
Regionális film és televíziós archívum
Nézettség: 17
Látogatás: 1545
USTKA
Átlag: 0 (0 szavazat)
Magyarország
E-mail Kedvenc lista
5 4 3 2 1 0 1 2 3 4 5
komoly
vicces
unalmas
izgalmas
mély
felületes
érzelmes
erőszakos
0 szavazat
= átlag   = szavazatod

Ustka egy varázslatos kisváros a lengyel tengerparton, ahova véletlenül vitt a jó sors. A víz és a szél által folyamatosan pusztított partvidék csodája ihlette a filmet, amelyet Super 8-asra forgattam, s Meridith Monk zenéjével "egészítettem ki". 1987-ben levittük a szegedi amatőrfilmszemlére, ahol kiválasztották és öt társával együtt bekerült a televízió "Ki mit tud"-jába.
Egy újabb lengyel útról hazatérve fogadott a hír, hogy azonnal vigyem a filmet Budapestre, mert rögzítik és hamarosan adásba is kerül. Aztán betereltek egy stúdióba, púderoztak, hogy ne csillogjak, ahol kilógok a szőr közül és máris ott ültem Antal Imrével szemben - aki minden percet kihasználva viccet mesélt. A sokk még ma is elevenen él.
A végeredményről nem értesítettek (a filmekre szavazni lehetett a nézőknek). Ami biztos: nem nyertem (legalábbis nem szóltak) ...

Rendező
KISS Géza

1966-ban született, Székesfehérváron. Egy villamosipari középiskola elvégzése után, 1985-ben került Győrbe, a tanítóképző főiskolába. A fotózással és az amatőr filmezéssel is akkoriban került kapcsolatba. Mindössze három-négy film készítése fűződik a nevéhez. A legnagyobb filmes siker az Ustka című film televíziós bemutatása volt (Ki mit tud? - 1987). Néhány alkotásban szereplőként is részt vett.
Később - jó évtizeden keresztül - újságíróként, televíziósként, majd rádiósként dolgozott. Ma már csak "hobbiból" ír lapoknak - cserépkályhásként dolgozik.

 Elérhetőség
MEDIAWAVE Alapítvány
E-mail:
További képek
Ossza meg ismerőseivel:
Film adatok

Rendező: KISS Géza

5 min. 1987 Super 8 VHS, színes, szöveg nélkül

E-mail:

E-mail:

Operatőr: KISS Géza

Zeneszerző: Meridith Monk

Vágó: KISS Géza

Kérjük, írja meg véleményét
Név: Szöveg:
E-mail:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:Kategória
0.2654 sec