www.mediawave.hu | www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu
Nézettség: 0
Látogatás: 211
JAMAALADEEN TACUMA "COLTRANE CONFIGURATIONS" (USA/GBR/JPN) - MEDIAWAVE 2009 KONCERTEK
Átlag: 0 (0 szavazat)
JAMAALADEEN TACUMA "COLTRANE CONFIGURATIONS" (USA/GBR/JPN) - MEDIAWAVE 2009 CONCERTS
Egyesült Királyság / Japán / USA
E-mail Kedvenc lista
5 4 3 2 1 0 1 2 3 4 5
komoly
vicces
unalmas
izgalmas
mély
felületes
érzelmes
erőszakos
0 szavazat
= átlag   = szavazatod

JAMAALADEEN TACUMA - basszusgitár
TONY KOFI - szaxofon

YOICHI UZEKI - zongora

TIM HUTSON - dob
 

"Egyszer egy nagyon híres philadelphiai szaxofonos mesélte, hogy látták John Coltrane-t, amint gyakorlás közben regényt olvasott. Ez a szaxofonos és Coltrane jó barátok voltak, sok közös történetük volt a zenéről. Amikor ezt megtudtam Coltrane-ről elcsodálkoztam, hogy valaki ennyire nyitott és képes elérni egy olyan magasabb szintű tudatállapotot, amiben egyszerre két ilyen tevékenységet tud folytatni. Ezt a tulajdonságot „multi-tasking”-nak, több feladat egyszerre való végrehajtásának hívjuk, és még ma sem képes rá mindenki.

  

John Coltrane

Már azelőtt is érdekelt John Coltrane zenei pályafutása, de élete finom részleteinek feltárása külön jutalomjáték volt számomra. Óriási zeneszerző volt, és nem egyet magáénak tudhat a világ ma ismert, legösszetettebb és legérdekesebb számai közül. Fontos számomra, hogy folytassam nagyszerű művészek szellemiségének felfedezését, és ez alól John Coltrane sem kivétel. Örömmel és büszkeséggel tölt el, hogy része lehetek a zenész philadelphiai örökségének, aki ebben a testvéri szeretet városában élt, dolgozott, zenélt, és innen is távozott. Havonta egyszer időutazást teszek John Coltrane házában, és alkalmam nyílt egy kisebb koncertet is adni épp a ház előtt. Még a házba is bejutottam, ahol rögtön valami zenei melegség kerített hatalmába. Annyi mindent tudnék mondani John Coltrane-ről. Coltrane egyre intenzívebb szerelem azok számára, akik ismerik őt és a zenéjét, akik viszont csak most találkoznak vele, azokat teljesen magával ragad a zenéje, mint amikor egy újszülött először eszmél rá a való világra. Imádkozom, hogy a COLTRANE CONFIGURATIONS nevű projektem kövesse Coltrane zenéjének hagyományát és szellemét. Mindig különös lehetőség leróni a tiszteletet egy zenei óriás, szellemi és emberi lény előtt. Ez John Coltrane – egy valóban páratlan szerelem."

(Jamaaladeen Tacuma, 2008 július)

 

Pár zenész, aki valóban ámulatba ejti a közönséget. Művész/Producer/Zenei Rendező/Ötletgazda ÉS Basszusgitáros – ez mind JAMAALADEEN TACUMA. Ez a született philadelphiai mindig is feszegette a határokat, hogy mit és hogyan kellene játszania egy basszgitárosnak. Ezzel gyakorlatilag újraértelmezte hangszerének művészeti potenciálját. Ornette Colemannel való együttműködése tette ismertté a jazzvilágban, zenei stílusokon átívelő karrierjét azonban ennél tágabb világ jellemzi.

 


JAMAALADEEN TACUMA - COLTRANE CONFIGURATIONS (USA/UK) - Ajánló

 

Hazánkban először a 2005-ös MEDIAWAVE-n járt, James Blood Ulmer klasszikus triójának dobosaként, egyik állandó zenésztársa Calwin Weston társaságában már egyszer sikerült emlékezeteset nyújtani közönségünknek.

 

 

Kofi & Tacuma

 

A nyugat-afrikai szülők gyermekeként Notthingamben születet TONY KOFI szaxofonista karrierje akkor kezdődött, amikor részt vett a Nick Hislam által vezetett jazz workshopokon Leicesterben. Tonyt „megfertőzte” a jazz és utazását úgy szervezte, hogy minden egyes alkalommal ott tudjon lenni. Ezzel talajt értek a magok, amik később meghozták a gyümölcsöket, és bejuttatták a híres bostoni Berkeley College of Music falai közé, ráadásul teljes ösztöndíjjal. Tonyt legutóbb az a megtiszteltetés érte hogy legfiatalabb és egyetlen nem amerikai tagként már kétszer is turnézott Európában a World Saxophone Quartet-tel (2007 nyara).

 

 

Tony Kofi

 

„Korának legjobb zongoristája…” így jellemezte a Hot House Magazine ORRIN EVANS-et 1998-ban, majd 2002 nyarán is. Ez a figyelemre méltó tehetség énekes anyjának köszönhetően zenével átjárt házban nőtt fel, ahol az ifjoncot a Puccini dallomoktól kezdve Basie és Ellington ritmusai vették körül.

 

TIM HUTSON nyolcéves kora óta dobol. Tim olyan művészekkel játszott együtt, mint a Stylistics, Jeff Majors orgonista, Regina Belle, Ronnie Laws, Miles Jaye, Dexter Wansel, David Murray, Lou Raws, John Legend és CeCe Peniston. Tim zenei producerként is működik, saját alapítású lemezkiadója Fahrenheit Records néven fut.

 

Rendező
Silló Sándor
Elérhetőség
MEDIAWAVE Alapítvány
E-mail:
Ossza meg ismerőseivel:
Film adatok
Film adatok

Rendező: Silló Sándor

96 min. 2009 DV, színes, szöveg nélkül

E-mail:

E-mail:

Operatőr: Farkas Levente, Lengyel Sándor, Nemes Tibor, Tóth László

Zeneszerző: Hang, Sound by. Tóth Péter

Vágó: Hartyándi Jenő (adás), Silló Sándor (élő képvágó)

Narrátor: Munkatársak, Co-worker: Csete Orsolya, Pusker Péter

Kérjük, írja meg véleményét
Név: Szöveg:
E-mail:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:0.18862 sec