www.mediawave.hu | www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu
Nézettség: 0
Látogatás: 9188
TM STEVENS & SHOCKA ZOOLOO BAND (USA) - MEDIAWAVE 2009 KONCERTEK
Átlag: 0 (0 szavazat)
TM STEVENS & SHOCKA ZOOLOO BAND (USA) - MEDIAWAVE 2009 CONCERTS
Magyarország / USA
E-mail Kedvenc lista
5 4 3 2 1 0 1 2 3 4 5
komoly
vicces
unalmas
izgalmas
mély
felületes
érzelmes
erőszakos
0 szavazat
= átlag   = szavazatod

TM Stevens - basszusgitár, ének, Stevie Salas - gitár, vokál, Delmar Brown - szintetizátor, Garry "G Man" Sullivan - dob, vokál

 

TM Steven zsenialitása és professzionalitása mind basszusgitárosként, mind énekesként legendás. Alakja kitűnik a kortárs kollégák közül, hihetetlen mennyiségű energiája, és megdöbbentő színpadi jelenléte van, tudja hogyan nyerjen meg egy tömeget néhány perc leforgása alatt. Vad, de dallamos, játékának stílusa ugyanolyan egyedi, mint személyisége. Sosem tévesztve szem elől, hogy zenekarával a Shocka Zoloo-val külön, egyedi műfajt, a Heavy Metal Funkot keltették életre.

 

 


Gyengédséggel és „funkissággal” teljes extravaganciája csak gazdagodott az olyan művészekkel töltött sokéves közös munka során, mint Tina Turner, Billy Joel, Steve Vai, Cindy Lauper és Little Steven. Többfajta minőségben is közreműködött a "Tribute to Deep Purple According to New York" albumon és Joe Cocker feledhetetlen slágerének, az “Unchain my heart” megszületésében is.
Korai jazz korszakában még együtt játszott Miles Davis-szel, rajongói pedig már-már vallásos fanatizmussal emlegetik a Montreuxi Jazz Fesztiválon nyújtott teljesítményét.
“Művészként abból meríteni, amit ezek az úttörők elkezdtek (Blind Lemon, Lead Belly, Chock Berry, Little Richard), majd később már hozzá tenni a magam ötleteiből, hogy számomra egyedi hangzást érjek el, ez nem csak privilégium, de megtiszteltetés is.”

 

 

 

 

Friss és örömteli hír, hogy TM STEVENS május elsejei koncertjére, az előzetesen tervezettől eltérően olyan zenészeket csal városunkba mint, Stevie Salas - Mick Jagger gitárosa és Delmar Brown, Miles Davis, Sting és Peter Gabriel zenésztársa.

 


Stevie Salas
Stevie Salas George Clinton oldalán tűnt fel, aztán a kilencvenes években már Rod Stewarttal zenélve járta be a világot. Második szólóalbuma Japánban az "Év Albuma" lett, ezzel akkor beelőzte a Rolling Stonest és az Aerosmitht is. Mick Jagger le is csapott rá 2001-ben, a Goddess in the Doorway album idején.

 

 


Delmar Brown
Delmar Brown szintén amerikai zeneszerző és előadó, világ-szakos hallgató és látnok... A Berklee Zenei Fõiskolán végzett tanulmányai után - mely napjaink legkifinomultabb jazz-zenészeinek egyik építőtábora - Delmar folytatta a zenélést és a szakma legbefolyásosabb zenészei számára - köztük Gil Evans, Miles Davis, Quincy Jones, Jaco Pastorius - és még sokaknak írt zenét. A globális zeneipar legbefolyásosabb mûvészeivel lép fel és komponál, így Stinggel, Peter Gabriellel, Youssou NDourral, Tracy Chapmannel és Bruce Springsteennel is dolgozott már együtt.

 

Rendező
Silló Sándor
Elérhetőség
MEDIAWAVE Alapítvány
E-mail:
Ossza meg ismerőseivel:
Film adatok
Film adatok

Rendező: Silló Sándor

52 min. 2009 DV, színes, szöveg nélkül

E-mail:

E-mail:

Operatőr: Farkas Levente, Lengyel Sándor, Nemes Tibor, Tóth László

Zeneszerző: Hang, Sound by. Tóth Péter

Vágó: Hartyándi Jenő (adás), Silló Sándor (élő képvágó)

Kérjük, írja meg véleményét
Név: Szöveg:
E-mail:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:0.28636 sec