www.mediawave.hu | www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu
Regionális film és televíziós archívum
Nézettség: 29
Látogatás: 10451
GNAWA ZENEI MÜHELY - MEDIAWAVE Nyári Művészeti Tábor, 2008
Átlag: 0 (0 szavazat)
GNAWA MUSIC WORKSHOP - MEDIAWAVE Summer Art Camp, 2008
Magyarország
E-mail Kedvenc lista Jobb minőségben
5 4 3 2 1 0 1 2 3 4 5
komoly
vicces
unalmas
izgalmas
mély
felületes
érzelmes
erőszakos
0 szavazat
= átlag   = szavazatod

A WLAD MLOUK LAHWA marokkói zenekar részvételével zajlott a MEDIAWAVE Nyári Művészeti Tábor Gnawa Ütős Műhelye. Az afrikai, arab és berber népzenét játszó csapathoz csaktlakozott Józsa Bálint és Papp Szabolcs, a július 22-i zárókoncerten ők is felléptek a csapattal. A most felkerült videóval bepillantást nyerhetünk a csapat próbájába.
A gnawák egyesítik a zenét és a gyógyitást rituális, transzba hajló szertartásaik (Lila) során. A zene ritmikus, a szövegek az iszlám szent szövegeiből és az afrikai népi versekből táplálkoznak, rituális szeánszokon férfiak és nők órákon át transzban dülöngéltek dobok, csengettyűk és egy pengetős hangszerük hangjára.
"Csak annyit tudok, hogy amikor reggel hatkor valahogyan "kijózanodtam", egyáltalán nem éreztem fáradtságot" (egy európai zenész szemszögéből…)

A két évvel ezelőtt elindított zenei műhely-sorozat közül idén nyáron elsősorban a hazai és a környező országok (cseh-szlovák-lengyel-magyar és osztrák) blues zenészei számára kínáltunk újdonságot! De megvalósult egy Underground Zenei Műhely is.

 

 

Rendező
Hartyándi Jenő

FILMKÉSZÍTÉS
1977 óta foglakozik filmezéssel. Számos dokumentum-, kísérleti-, tánc- és kisjátékfilm készítője. De dolgozik mások filmjeiben operatőrként is. Filmjei szerepeltek és díjat nyertek az Országos Függetlefilm Fesztiválokon, a Magyar Filmszemléken, és nemzetközi fesztiválokon.Elérhetőség
HARTYÁNDI Jenő
MEDIAWAVE Alapítvány
E-mail:
További képek
Ossza meg ismerőseivel:


Kategória
0.25223 sec