www.mediawave.hu | www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu
Regionális film és televíziós archívum
Nézettség: 0
Látogatás: 301
Ravazdi parasztszalon 66 - Bevezető – dr. ALEXAY ZOLTÁN PORTRÉ
Átlag: 0 (0 szavazat)
Magyarország
E-mail Kedvenc lista
5 4 3 2 1 0 1 2 3 4 5
komoly
vicces
unalmas
izgalmas
mély
felületes
érzelmes
erőszakos
0 szavazat
= átlag   = szavazatod

Ahogy Perger Gyula néprajzkutató mondta, ő a híres és neves győri „szentháromság” – Alexay Zoltán & Barsi Ernő & Timaffy László - utolsó élő tagja, akik kiemelkedő és egyedi szellemiségükkel meghatározták a 60-70-80-as évek kisalföldi kultúráját. Szemben a hivatalos szocialista kultúrpolitikával, amely egy idő után nem tudta kikerülni őket. Zoli bácsi a fotózás és a környezetvédelem területén alkotott kiemelkedőt.

 

Kovács-Simon Pajta
A Pajtát 1908-ban dédnagyapám, Simon János mecséri földműves építtette. Feleségével és három gyermekével bizakodva nézett a jövőbe. Nagy területen gazdálkodott, jövedelmének jelentős részét visszaforgatta gazdaságába, fejlesztett, épített, gépesített.
Háborús évek jöttek, a világ gyorsan és tartósan megváltozott. Simon János leszármazottai egészségügyi, mérnöki, pedagógusi, közgazdasági pályákon Budapesten, Győrben, Mecséren alkotnak. A Pajta hosszú évtizedeket várt. Várta, hogy rátaláljunk, megérintsük, találkozzunk benne.
Feleségemmel és három gyermekemmel Mecséren élek és bizakodva nézek a jövőbe. 2021-ben, 113 évvel születése után felújíttattam a Pajtát. Az ősök szellemének, az utódok örömének. Tudjuk, honnan jöttünk és merre tartunk.
Köszönettel tartozom családomnak, barátaimnak, a mestereknek, a Teleki László Alapítványnak és mindenkinek, aki jó szóval, tettel, türelemmel hozzájárult ahhoz, hogy a Pajta újjászülessen. Most nyitja kapuit, hogy találkozhassunk, beszélgethessünk, tanulhassunk, épülhessünk és építsünk.
Mecsér, 2022. 06. 02.
Dr. Kovács Norbert

 

készült:
KOVÁCS – SIMON PAJTA
Mecsér, 2023. május 3.

 

operatőr:
HARTYÁNDI JENŐ

 

vágó - szerkesztő:
HARTYÁNDI JENŐ

 

MEDIAWAVE produkció 2023
 

Rendező
Hartyándi Jenő
Ossza meg ismerőseivel:
Film adatok

Rendező: Hartyándi Jenő

10 min. 2023

Operatőr: Hartyándi Jenő

Vágó: Hartyándi Jenő

Kérjük, írja meg véleményét
Név: Szöveg:
E-mail:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:Kategória
0.39637 sec