www.mediawave.hu | www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu
Regionális film és televíziós archívum
Nézettség: 48
Látogatás: 482
Once upon a sky
Átlag: 0 (0 szavazat)
Volt egyszer az ég
Magyarország
E-mail Kedvenc lista
5 4 3 2 1 0 1 2 3 4 5
komoly
vicces
unalmas
izgalmas
mély
felületes
érzelmes
erőszakos
0 szavazat
= átlag   = szavazatod

A repülés mára egy olyan sporttá vált, amely során “fogjuk” az ég egy szeletét, elforgatjuk 90 fokkal és megszületik a játszótér, amelyen megvalósul az emberiség legősibb vágya.

Amiről régen csak álmodtunk, mára valósággá vált.
 

Első epizód az Ég Mesék (Sky Series) című mini dokumentumfilm-sorozatból. 

 

Rendezői megjegyzés

 

Leginkább a szél kezdett el foglalkoztatni a témában. Az a láthatatlan elem, amit leginkább a szélcsatornában repülő fiatalok szemén keresztül pillanthatunk meg.
Ami régen álom volt, mára valósággá vált, és ezek a gyerekek valóban tudnak repülni. A filmben együtt fedezzük fel velük ezt az élményt, miközben a mi képzeletünk is szárnyalni kezd.

Hogyan tudják átadni a repülés élményét, amely sokak számára mind a mai napig ismeretlen?
A repülő gyerekek a fűben fekve mesélnek nekünk, miközben arcukat az ég felé fordítják. Hagyjuk, hadd álmodozzanak és lepjenek meg minket történeteikkel, miközben bármelyik pillanatban tova repülhetnek.

Rendező
Volt egyszer az ég
Bertók Andrea

Bertók Andrea 1990-ben született független filmes, Budapesten. Elsősorban kreatív dokumentumfilmek készítője, aki a Színház- és Filmművészeti Egyetemen végzett. Érdeklődik az operatőri- vágási- és forgatókönyvírói feladatok iránt, és van tapasztalata külföldi produkciókban is. Foglalkoztatja a különböző filmnyelvek és műfajok vegyítése, amely során eltolódik a fikció és dokumentumfilm közötti vékony határvonal. Rendezett már rövidfilmeket, mini dokumentumfilmeket és táncfilmet. Hosszútávú projektjei között szerepel a szélcsatornában repülő fiatal sportolók követése, ezáltal szemünk előtt nő fel egy új generáció a repülés természetes élményével.

 
Többször forgatott utazásai során. Foglalkoztatja a klímaváltozás és az eltűnő kultúrák filmes megközelítése, felhívva a figyelmet térnyerő civilizációnk negatív hatásaira a tradícionális kultúrák felett.

 Ossza meg ismerőseivel:
Film adatok

Műfaj: dokumentumfilm

Nemzetiség: Magyarország

Év: 2020

Film adatok

Rendező: Bertók Andrea

16 min. 2017

Kérjük, írja meg véleményét
Név: Szöveg:
E-mail:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:Kategória
0.29025 sec