www.mediawave.hu | www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu
Regionális film és televíziós archívum
Nézettség: 186
Látogatás: 810
Circus Movements
Átlag: 0 (0 szavazat)
Cirkuszi mozdulatok
Portugália
E-mail Kedvenc lista
5 4 3 2 1 0 1 2 3 4 5
komoly
vicces
unalmas
izgalmas
mély
felületes
érzelmes
erőszakos
0 szavazat
= átlag   = szavazatod

Liya és Beza hullahopp karikáznak, Habtamnes a légi karikával gyakorol, az 5 éves kisfiú, Beniyam pedig talaj akrobatikában lép fel. Ők csak néhányak a varázslatos Etiópia nagyszerű cirkuszi gyerekművészei közül. A filmben a vidéki és városi élet mindennapjai váltakoznak. A ‘Cirkuszi mozdulatok’ kimagasló képességű etiópiai cirkuszi akrobaták portréit mutatja be. A cirkuszi akrobaták nomád életének és kultúrájának hű bemutatása végett a film együtt utazik át az ország gazdag természeti tájain és bemutatja az egyszerű hétköznapi életjeleneteket, amelyek mindenkinek ismerősek. Az etiópiai ortodox Egyház vallását ismerhetjük meg. Ez az ország legnagyobb hitfelekezettel rendelkező vallása és érdekes történelme van. A cirkuszi készségek sokszínűsége minden olyan cirkusz esetében egyedülálló, ami fiatal és fogyatékkal élő emberekkel dolgozik. A közönség fülének afrikai zenéhez való hozzászoktatása végett az előadásokat olyan zene kíséri, amelynek már van helye a zenetörténelemben.  

 

 

Rendezői megjegyzés

A cirkusz mindig is lenyűgözött. Ez a fajta együttélés, a színházi játék, a kultúrák sokszínűsége és a csoportos utazások mindig is valódi érdeklődést keltettek bennem és már nagyon régóta szerettem volna egy cirkuszi történetet megörökíteni. De valójában ez az érdeklődés egy nagyobb történet középpontja lesz. Azért kezdtem el ezt az utazást, hogy gazdagítsam életem és a fotózás iránit szenvedélyem. Ma szeretnék túllépni e kezdeti vágyamon és befejezni a történetet közösen azokkal, akiknek a cirkusz szintén jelentős szerepet játszik személyes és közös történeteikben. Végül is nagyszerű dolgot tanultam meg az általam meglátogatott helyeken: a cirkuszkultúra a sokféleség, az együttműködés és az integráció tere. Egy varázslatos közeg valódi emberekkel.

Fontosabb bemutatási helyek:

 

57th Ann Arbor Filmfesztivál

Ann Arbor, USA
2019. március 22.
Világpremier
Hivatalos beválogatás

 

46th Athens Nemzetközi Film + Video Fesztivál

Atén, USA

 

67th Trento Filmfesztivál, Olaszország, Verseny

Trento, Olaszország
Hivatalos beválogatás

 

16th VIS Bécsi Rövidfilm fesztivál, Ausztria, Verseny

Bécs, Ausztria
Nemzeti verseny

Rendező
Cirkuszi mozdulatok Cirkuszi mozdulatok
Lukas Berger, Mário Gajo de Carvalho

Lukas Berger dolgozott már fotós és filmes projekteken Etiópiában, Pakisztánban, Üzbegisztánban, Burkina Fasoban, Oroszországban és több európai országban is. Első filmje, a “Circus Debere Berhan” (2015) világpremierje a 20. Milánói Filmfesztiválon volt és több, mint 30 filmfesztiválon levetítették, és 2 nemzetközi díjat nyert. Ő rendezte a “Cirkuszi mozdulatok” (2019) c. filmet, aminek premierje az 57. Ann Arbor Filmfesztiválon volt Amerikában és beválogatták a 68. Melbourni Filmfesztiválra, a 16. Bécsi Rövidfilm Fesztiválra és a 23. PÖFF Rövidfilm Fesztiválra.

 

 

Mário Gajo de Carvalhonak 4 Képzőművészeti és Filmművészeti egyetemi diplomája van. Első rövidfilmje az ‘A milliomosok”, aminek premierje az IndieLisboa Filmfesztiválon volt 2011-ben, ahol díjat is kapott. Ő rendezte az “A fiú és a bagoly” c. animációs filmet 2018-ban, aminek premierje a 29. CineMagic Filmfesztiválon volt az Egyesült Királyságban és társ-rendezője volt a “Cirkuszi mozdulatok” c. filmnek, a minek premierje az 57. Ann Arbor Filmfesztiválon volt Amerikában és beválogatták a 68. Melbourni Filmfesztiválra, a 16. Bécsi Rövidfilm Fesztiválra és a 23. PÖFF Rövidfilm Fesztiválra.

 Ossza meg ismerőseivel:
Film adatok

Műfaj: dokumentumfilm / kísérletifilm

Nemzetiség: Portugália

Év: 2020

Film adatok

Rendező: Lukas Berger, Mário Gajo de Carvalho

15 min. 2019

Kérjük, írja meg véleményét
Név: Szöveg:
E-mail:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:Kategória
0.25053 sec