www.mediawave.hu | www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu
Regionális film és televíziós archívum
Nézettség: 75
Látogatás: 188
Szeretlek mint Állat
Átlag: 0 (0 szavazat)
Love You Like an Animal
Magyarország / Románia
E-mail Kedvenc lista
5 4 3 2 1 0 1 2 3 4 5
komoly
vicces
unalmas
izgalmas
mély
felületes
érzelmes
erőszakos
0 szavazat
= átlag   = szavazatod
Nyolc nő, egy férfi. Nincs kiút...
 
A negyvenes éveinek végén járó képzőművész élete legmélyebb magánéleti és egzisztenciális válságát éli. Gondosan felépített élete összeomlani látszik. Párhuzamos kapcsolatainak súlya, amelyeket eddig sikerült titokban, nagy energiákat megmozgatva fenntartania, összeroppantja őt, és már tükörbe sem tud nézni. Az összeomlás szélén álló idősödő férfi képtelen megállapodni, felnőni és felelősséget vállalni, hiába próbálja meg időnként ezt a látszatot kelteni. Szabadságvágyát "külön utakon" próbálja kielégíteni - mindhiába. Még ha sokszor élvezi is a helyzetet, ennyi kapcsolatot és ilyen bonyolult viszonyrendszereket nem tud egy idő után fenntartani.
 
A vele szemben megjelenő női szereplők karakterein keresztül közelről vizsgálhatjuk meg az olyan, látszólag sztereotip ellentéteket, mint a hűséghez való hozzáállás, az idősödés, és egyáltalán, a nők és férfiak közötti alapvető különbség az élet alapkérdéseiben.
 
A történet összes momentumát a férfi szubjektív szemszögéből látjuk. A kétszemélyes epizódokból összeáll a kép, ahogy a párhuzamos kapcsolatokban, mindenkinek hazudva felépített kártyavár összedől és a férfi kénytelen szembesülni életvitelének következményeivel. Szembenéz saját démonaival, de leginkább a nőkkel, akiket szeretett, mégis becsapott. Megpróbál olyan lenni amilyen még nem volt: őszinte. Élete női pedig rázúdítják csalódottságukat, fájdalmukat, kiábrándultságukat, és a szemébe mondják mit is gondolnak a róla és a férfiakról, így szembesülünk a kapcsolatok kibogozhatatlan természetével, a szerelem és a belőle fakadó gyűlölet erejével.
 
Szerethet egy férfi egyszerre több nőt? Hazudhat mindenkinek, akit szeret? Szembesülve az őszinteség felszabadító erejével elérhető a megtisztulás? A nők, aki hittek, szerettek és csalódtak, tükröt tartanak főhősünk elé, és kiadják az útját. Sok szék között a földön ülve hogyan tovább? Újjászületés vagy a szakadék mélye következik?
Rendező
Novák Erik

1968-ban születtem Budapesten.

 

1987-ben végeztem festő szakon a Magyar KKépzőművészeti Egyetemen folytattam tanulmányaimat és festő valamint rajz- és művészetörténet tanár szakon diplomáztam 1992-ben. Azóta is aktív kiállító festő vagyok.

 

1999 óta készítek kísérleti filmeket, látványtervezőként dolgoztam számos színházi produkcióban. (Bozsik Yvette Company, TAP Színház, Katona József Theatre, Trafó, Műcsarnok) Több zenekarnak is rendeztem videoklippet. 

 

2003-ban Aron Gauder animációs rendezővel dolgoztam a 'Nyócker!" című egész estés animációs filmen, aminek premierje 2004-ben volt és kasszasiker volt és valamint nemzetközi filmfesztiválokon is sikert aratott. Világszerte 11 díjat nyert, mint pl. a Legjobb Egész Estés Animációs Film az Annecy fesztiválon 2005-ben. Tőlem származik a film eredeti ötlete, a karakterek és a sztorivonal, és producerként és társ-rendezőként dolgoztam a film készítésén.

 

2006-ban a "Herminamező - Szellemjárás" (r.: Halász Péter) c. kísérleti játékfilmen dolgoztam operatőrként illetve társproducerként. A film az 1956-os magyar forradalomról szól és elnyerte a Legjobb Kísérleti Játékfilm díját a Magyar Film Héten, a Magyar Filmkritikusok Díját és megkaptam a HSC Kodak Golden Eye Díjat a Legjobb Kísérleti film Operatőrként. 

 

20017-ben befejeztem és bemutattam első játékfilmemet, a "Zuhanórepülést". Rendező: Novák Erik, Forgatókönyvíró: Nagy Viktor, A főszereplő Nagy Zsoltot pedig beválogatták a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál Shooting Star tehetséggondozó programjába 2008-ban a Zuhanórepülésbenn nyújtott előadása alapján.

 

2009-ben készítettem társ-operatőr, vágó, szerkesztő és producerként a Halász Péter munkásságát feldolgozó 24 órás dokumentumfilmet.

 

2013-ban rendeztem a "Fekete Leves" c. teljesen független játékfilmet, melynek premierje 2014-ben volt Magyarországon. 

 

2015-ben kezdtem a "Szeretlek mint Állat" című filmen dolgozni nyolc színésznővel és társ-alkotókkalés írókkal. A film a férfi-nő kapcsolatokról készített improvizációkon alapul.

 Ossza meg ismerőseivel:
Film adatok

Műfaj: játékfilm

Nemzetiség: Magyarország / Románia

Év: 2020

Film adatok

Rendező: Novák Erik

100 min. 2019

Kérjük, írja meg véleményét
Név: Szöveg:
E-mail:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:Kategória
0.27646 sec