www.mediawave.hu | www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu
Regionális film és televíziós archívum
Nézettség: 26
Látogatás: 195
Grundkert 3.0
Átlag: 0 (0 szavazat)
Grundgarden 3.0
Magyarország
E-mail Kedvenc lista
5 4 3 2 1 0 1 2 3 4 5
komoly
vicces
unalmas
izgalmas
mély
felületes
érzelmes
erőszakos
0 szavazat
= átlag   = szavazatod

Mi a kert? Generációról generációra öröklődő földdarab, amelyet a család kohéziós ereje tart össze, vagy egy foghíjtelken kialakított ideiglenes parcella, amelynek fennmaradását a városi beruházások önkénye határozza meg?

Az Apáthy utcában nyílt Grundkert egy beépítés előtt álló parcellán kapott helyt, és rövid fennállása óta eddig kétszer költözött. Hogy meddig maradhat jelenlegi helyén, bizonytalan. Filmünk a közösség mindennapjaiba enged bepillantást.

Fontosabb bemutatási helyek:
  • Erőművház
  • Gólya Presszó
Rendező
GYÖKÉR Róbert

1974-ben születtem Ózdon. Pályafutásomat zenekari művészként kezdtem. Mintegy 5 évig tartó libanoni komolyzenei tevékenység után 2006-ban iratkoztam be a Miskolci Egyetem Kulturális és Vizuális Antropológia szakára, ahol 2011-ben szereztem meg az MA fokozatot alkalmazott antropológia és dokumentumfilm-készítői szakirányon. Tanárom Gulyás Gyula volt.

Mint független dokumentumfilmes 2009-től kezdve készítek dokumentumfilmeket a társadalom peremére sodródott mikroközösségek, etnikai kisebbségek életmódjáról, mindennapi küzdelmeiről. Filmjeim hosszú távú antropológiai kutatások vizuális lecsapódásai.

Kulturális antropológusként elsősorban lokális közösségek értékrendbeli változásainak, kisebbségek és a többségi társadalom közötti idegenségtapasztalat problematikájának a kutatásával foglalkozom.Elérhetőség
GYÖKÉR Róbert
E-mail:
Ossza meg ismerőseivel:
Film adatok

Rendező: GYÖKÉR Róbert

51 min. 2017, szöveges, magyar nyelv, angol felírattal

Kérjük, írja meg véleményét
Név: Szöveg:
E-mail:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:0.20517 sec