www.mediawave.hu | www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu
Regionális film és televíziós archívum
U7 SZALON

A MEDIAWAVE Nemzetközi Vizuális Művészeti Alapítvány és a Sragner  Sragner Kft. a kultúra, a közélet és a gazdaság együttműködésének egy hatékony modelljét szeretné kialakítani.

A társadalom működéséhez szükséges forrásokat a gazdaság állítja elő. A társadalmi lét minőségét viszont a források felhasználásának hatékonysága és színvonala határozzák meg.
A hatékonyságért a társadalom valamennyi tagja felelős, de valójában meghatározó szerepe a politikai elitnek van. A politika, a gazdaság és a kultúra szereplőinek együttélése illetve szerencsés esetben együttműködése döntő jelentőségű a társadalom sikerességéhez. Jól működő visszacsatolás esetén a kultúra emeli a politikai élet „civilizációs” szintjét, és hozzájárul a jó gazdasági közérzethez.
A kultúra támogatásának intézményesített formái nagyon fontosak, és ezek adják a mindennapokhoz az alapot, de a kultúrának a társadalom szövetébe történő beépüléséhez a gazdaság, a közélet és a kultúra szereplőinek egyénekre lebontott együttműködése szükséges.

A nem felszínes kapcsolatok építéséhez szolgálhat modellként a Mediawave Alapítvány és a Sragner  Sragner Kft projektje.
A projekt a Mediawave Alapítvány felhalmozott tudására és a Sragner  Sragner Kft által megteremtett környezetre épül.

A Mediawave Alapítvány 22 éve szervez kulturális fesztiválokat, amik szinte valamennyi művészeti ágat képesek magas színvonalon együtt, egy időben, egymásra épülve közönséghez vinni. A szakmai és közélet által elismert magas művészi színvonal szerethető, görcsöktől mentes lebonyolítás mellett valósul meg. A Mediawave a gyakran változó helyszínek belakásában is nagy szakértelmet szerzett. 20 évig a fő események Győrben zajlottak, de minden évben több más településen is voltak helyszínek. 2010-11-ben Szombathely adta a központi eseményekhez a környezetet. 2012-ben a Mediawave Fesztivál a Komárom melletti Monostori Erődbe költözött.

A Sragner  Sragner Kft 20 éve működő családi vállalkozás. Bútorgyártással, belsőépítészeti fővállalkozással és hulladékpapír feldolgozással foglalkozik. Győrben bútorgyártó, egy Győr közeli községben pedig papírfeldolgozó üzeme van. Az ország kereskedelmi struktúrája miatt 15 éve Budapesten működteti a központi irodáit és az értékesítéshez szükséges helyiségeket.


A Mediawave Alapítványt és a Sragner  Sragner Kft-t meghatározó személyek a kezdetek óta ugyanazok, de az új generáció már mindkét formációban nagy terhet visel. Ez a kettősség szolgálhatja az állandóság és a megújulásra való képesség együttesének demonstrálását a vevők, a közönség illetve a vendégek, támogatók számára.

A Mediawave Alapítványának kuratóriuma régi baráti kapcsolatok miatt 2010-ben Sragner Lászlót választotta a kuratórium elnökévé. Sragner László közéleti szereplő is. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) Győr-Moson-Sopron megyei elnöke.

 

Támogató:

 

Miniszteri keret

 


 

Szűrés
Kategória:
U7 SZALON
0 (0)
Hartyándi Jenő (Kína / Magyarország)
dokumentumfilm / zenefilm / táncfilm
A MEDIAWAVE Nemzetközi Vizuális Művészeti Alapítvány és a Sragner  Sragner Kft. a kultúra, a...


Kategória
Nemzetiség
Színrendszer


Kategória
0.99844 sec