www.mediawave.hu | www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu
Regionális film és televíziós archívum
A web TV műsora:

Hírlevél

Név:
E-mail cím:
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:

Sokrétű program a MEDIAWAVE webTV-n! Már több mint 3000 filmből, koncertből és előadásból válogathatsz!

A MEDIAWAVE webTV többféle megtekintési formát kínál. Egyrészt a hagyományos televíziózáshoz hasonló módon nézhető az adás, csak el kell indítani a felhasználónak. A különbség az, hogy bármikor megállítható és az egyes részek átugorhatók, ismételhetők közönségbarát módon.

Ha az webTV programújságjában olyan filmet talál, amely épp nem aktív, akkor a cím alapján a filmarchívumban rákereshet és adáson kívül is megtekintheti.
Javasoljuk látogatóinknak a filmarchívumban való kutakodást. Az archívum több fázisban segíti az oldalon való eligazodást. Alapszinten csak azok az adatlapok látszanak, amelyhez filmrészlet vagy a film egésze mellékelve van. A többi film a GYŐRI FILMARCHÍVUM-ban érhetők el oktatási és kutatási célokra. De adatlapjuk a "videót tartalmaz" pipa kivételével elérhetővé válik.

Kérjük Önöket, hogy keressenek bennünket bármilyen építő javaslattal. Továbbá a felfedezett működési problémák jelzésével segítsék munkánkat: hartyand@mediawave.hu


Népszerű filmek


0 (0)
dokumentumfilm CS. NAGY Sándor (Magyarország)
Parajd lakosságának 99 százaléka magyar, valamivel több a református, mint a katolikus. A parajdiak évszázadok óta nem túl jó minőségű földjeikből és fakitermelésből élnek, pár százan a hely bányában kaptak munkát. A falunak 1898 óta van országszerte ismert fúvószenekara, sóbányája gyógyhatásáról híres. Másik nevezetessége, hogy Hargita megyében évek óta Parajdon a legmagasabb a fiatalkorú öngyilkosok száma...


5 (2)
Szél 1996
kisjátékfilm IVÁNYI Marcell (Magyarország)
1994 decemberében egy kurzuson Bíró Yvette azt a feladatot adta, hogy írjunk rövidfilmet Lucien Hervé Három asszonyság (Audincourt, Franciaország) című 1951-ben készült fekete-fehér fotójára. A képen három asszony áll egymás mellett a faluszélen. Mindhárman egy irányba néznek, valahová a képen túlra. A film hatperces snittben mutatja meg azt, amit nem látunk a Hervé-fotón.


0 (0)
dokumentumfilm / zenefilm Hartyándi Jenő & Vizi Mária (Magyarország / Olaszország / Románia / Szlovákia)
Első nap a résztvevők ismerkedésével és egymásnak való bemutatkozásával telt el. A muzsikusok rövid délelőtti ismerkedés után délután nekiálltak próbálni. A slam poetry csapat még csak részben érkezett meg. Őket Ferenczi Gyuri mentorálta a kocsmában. Este a zenei rész magyar szakasza, pontosabban a csornai Romungro fiúk két felvidéki, csallóközi muzsikussal kiegészülve adták az...


4.5 (10)
kisjátékfilm Hartyándi Mátyás (Magyarország)
Egy lelkes apuka talán túlságosan is komolyan veszi beavatási kötelességeit. PASSPORT CONTROL 29. MEDIAWAVE Nemzetközi Művészeti Műhelyek az ÖRDÖGKATLAN FESZTIVÁL keretében 2013. július 27 - augusztus 3. Támogatók:
Új filmek


0 (0)
dokumentumfilm Madeleine DALLMEYER (Németország)
Dokumentumfilm tengerparti fiúkról a paradicsomban, ahogy máshol képzelik el a Paradicsomot. Sony, az egyik fiú arról álmodik hogy otthagyja a szigetet és Nyugatra megy egy jobb élet reményében. Játékfilmes elemekkel átszőtt dokumentumfilm a reményről, álmokról és elvárásokról egy globalizált világban.


0 (0)
kisjátékfilm Malgorzata SUWALA (Lengyelország)
Egy nehezen kezdetű kapcsolat története. A fiatal nő romantikus szerelemre vágyik, a férfi pedig képtelen teljesíteni a vágyait. Eljön az este, amikor dönteniük kell a kapcsolat jövőjéről.


0 (0)
kisjátékfilm Jakub RADEJ (Lengyelország)
"Nem az igazakat jöttem hívni, hanem a bűnösöket.” Máté 9:13 Egy fiatal pap a mise alatt levelet kap egyik női hívétől, mely emlékezteti egy közelmúltban elkövetett bűnére. Megfelelően kell döntenie, hogy megmaradjon a spirituális úton. Muszáj valakinek bűt elkövetni ahhoz, hogy szentté válhassék?


0 (0)
animáció GORDÁN Ágnes, FERENCZ Hunor & RANCZ Zsolt (Magyarország)
Ez az animáció az élet egy olyan momentumáról szól, mikor a sors összeismertet két külömböző identitást és egymást segítik az útjukon. Az animációban egy kis eper leesik a növénye száráról az élete élvezése közben. A történet hőse egy kedves csiga, aki vissza teszi az epret a helyére.
Ízelítő


0 (0)
dokumentumfilm / zenefilm Lengyel Sándor (Magyarország)
Pusztai Zoltán és Szalkai Károly közös kiállításnyitója, a szobrokon való zenéléssel, amelyben közreműködik Gerencsér Károly "Karcsika". A Kiállítás a régi-eredeti Vár-Art Galériában volt (Káptalan domb). A kiállítást Csete Jutka (tulajdonos) vetette fel, a megnyitót az azóta elhunyt Deák László (1946-2009) író, szerkesztő mondta. Jó látni a sok régi (fiatalkori) győri arcot.


0 (0)
dokumentumfilm Cifra Műhely (Magyarország)
Zárónapi hangulat az erődudvaron.


0 (0)
Kasztner Barna (Magyarország)
A BKF-esek szép számú és izgalmas projekttel lakták be a Monostori Erőd együttlét által nem használt tereit. E videó egyik projektjük készülését mutatja, Gratzál Bence projektjét. Monostori erőd 2014. április 30-május 3.


0 (0)
játékfilm / dokumentumfilm Pamela VALENTE (Franciaország)
Tokióban a valóság számos arcával találkozhatsz. Minden, amit csak el tudsz képzelni (sőt, amit nem, az is) valósággá válhat ott. A film ezt a várost mutatja be a rock segítségével. A japánok nemcsak szeretik, de értik is a rockot, ami a zenén túl egy életmód is, ami a 2. világháború után az amerikaiak által jutott el hozzájuk, és bár Japánban még mindig a rendet és az uniformi...
0.9696 sec